Sjekk om du får nettet du betaler for
På denne siden finner du nettsteder som kan hjelpe deg med å velge en nettleverandør, og nettsteder som kan brukes til å måle din netthastighet, det vil si du kan sjekke om du får det du betaler for. Det finnes også et nettsted som sammenligner nedlastingshastigheter for hele verden.

Får du det du blir lovet?

Får du nedlastings-og opplastingshastigheten du er blitt lovet for ditt internett-abonnement? Det finnes mange nettstedet som måler overføringshastighet, men her får du en oversikt over de beste.

For ordens skyld, for å få mest mulig korrekt bilde av hastigheten på din forbindelse, bør du ikke ha kjørende noen ekstraprogrammer (bortsett fra nettleseren din) på PC-en din. Du bør heller ikke drive med å laste ned noen filer når du tester hastigheten.

Les også: Slik får du raskere internett hjemme

I tillegg bør du helst koble din datamaskin direkte til nettforbindelsen (direkte til et modem eller veggen), altså bør du droppe en eventuell ruter. En ruter kan nemlig gi et feilaktig bilde av netthastigheten – en dårlig/treg ruter vil redusere hastigheten, uansett hvor raskt nett du har betalt for.

Speedtest.net

Speedtest.net er en av de beste tjenestene som drives for å måle netthastighet. Dette er en gratis tjeneste drevet av det amerikanske selskapet Ookla, som tilbyr slike målinger. Målingen er basert på servere som er distribuert over hele verden, inkludert Norge. Du får et resultat for både nedlasting og opplasting av data.

Slik gjennomfører du testen: besøk nettstedet speedtest.net. Trykk på «GO»-lenken, når denne dukker opp, og vent til testen er ferdig. Den tester både nedlasting («Download»), og opplasting («Upload»).

Denne tjenesten finnes også som apper:

Norske nettleverandører

Dette er lenker som kan gjøre det lettere å velge Internett-leverandør.

Nettfart.no

Nettfart.no er en tjeneste som leveres av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Her kan du teste ut ditt bredbånd, og få forslag til tiltak som kan forbedre din forbindelse. Du kan også sammenligne ditt resultat med gjennomsnittet for andre som har samme abonnement.

Andre målinger

Som tidligere nevnt finnes mange aktører som tilbyr målingen av hastighet av nedlasting og opplasting, dette er noen få:

Hvor i verden er internett raskest?

På nettstedet speedtest.net/awards finner du en oversikt med sammenligning av nedlastingshastigheter fra ulike steder i verden. Les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *