Varselhelvete i Facebook

Har du brukt Facebook en stund har du sikkert opplevd å få varsler om det ene og det andre.

Les også: Nyttige Facebook-tips

Facebook har et ganske omfattende system for varsler og muligheter for å kontrollere varslene. Problemet er at innstillingene virker ikke alltid.

På denne siden skal vi prøve å komme med forslag. Du kan justere varslene på flere steder i Facebook og dette kan være forvirrende. For ordens skyld, denne artikkelen gjelder i utgangspunktet Facebook for PC.

Facebook-varsler

Du finner en veiledning om Facebook-varsler på facebook.com.

Varselkontroll

Du har flere muligheter. Du kan bruke menyknappen øverst til høyre i et bestemt innlegg og slå av varsel for dette innlegget. Du kan også velge å skjule varselet for innlegget og på den måten «trene» Facebook i å vise mindre av slike innlegg. Denne metoden vil ta tid, men den fungerer til en viss grad.

Videre kan du gå til innstillinger for bestemte funksjoner. Du kan for eksempel klikke på Grupper fra menyen til venstre og deretter klikke på innstillingsknappen øverst. Her kan du enten slå av alle varsler, eller du kan klikke videre på Tilpass varsler – her kan du slå av varsler for spesifikke grupper.

Du kan også endre varsler via Innstillinger fra menyen øverst til høyre i Facebook, det vil si Innstillinger og personvern. Her kan du velge Innstillinger og varsler. Her får du en lang liste over funksjoner og kan velge å slå av de du ønsker.

Du kan gjøre det samme med videoer (Watch) og kjøp/salg (Marketplace). Problemet er at dette systemet fungerer dessverre ikke som det skal. Vi får varsler fra grupper som er deaktiverte (varsler slått av), det vil si grupper som vi er medlemmer av, men som vi velger å ikke følge.

Funksjonen virker ikke som den skal

Vi har selv erfaring med at varslingsystemet i Facebook slett ikke virker som det skal. Et eksempel på dette er varslinger om nye innlegg i Facebook-gruppe. Det viser seg at slike varsler kommer selv om vi velger å ikke følge spesifikke grupper.

Vi har testet dette i flere uker nå og den eneste måten å bli kvitt uønskede varsler er å slå av alle varsler for alle grupper. Da er jo dette systemet meningsløst, men vi kan nå konkludere med at dette er den beste måten.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *