Mystiske «merker» i Facebook
Det kan virke som Facebook har lansert en ny funksjon som «belønner» brukere som er aktive i Facebook-grupper. Facebook har ikke lagt ut noen informasjon om fenomenet og det hele er veldig mystisk.

Les også: Nyttige Facebook-tips

En bruker som er medlem av en Facebook-gruppe får et merke dersom vedkommende legger ut et innlegg i denne gruppen og at dette innlegg får et stort engasjement, det vil si mange brukere legger inn et svar på innlegget slik at tråden vokser. Undertegnede la merke til denne funksjonen for noen dager siden.

Hva er et «merke»?

Det merket vi har sett kalles for «conversation starter» på engelsk og «samtalestarter» på norsk. Merket plasseres under brukernavnet i en gruppe og vedkommende får mer informasjon ved å klikke på merket. Her får vedkommende blant annet informasjon om hvilke andre brukere som har fått det samme merket, det vil si brukere som også er aktive. Hensikten med merket skal visstnok være å belønnne brukeren for å være aktiv i den aktuelle gruppen.

Dette merket ble observert for noen dager siden etter en start på en lang diskusjonstråd, men merket forsvant dagen etter, dette til tross for en start på 2 nye populære tråder like etter. Merket «Samtalestarter» dukket imidlertid opp igjen et par dager senere uten at vi vet hvorfor. Derfor er det mystisk hvorfor noen får dette merket.

Hvor mange «merker» finnes?

Vi vet foreløpig om fem merker:

 • Administrator – administratorer for en bestemt gruppe.

 • Moderator – brukere som modererer en bestemt gruppe.

 • Medstifter – nye medlemmer i en ny gruppe som legger inn ett eller flere innlegg i starten. Merkelig nok er ikke disse brukerne med å stifte den nye gruppen. Brukerne får merket kun fordi de er aktive i gruppen, for eksempel ved å legg inn innlegg.

 • Nytt medlem – nye medlemmer i en gruppe.

 • Samtalestarter – brukere som legger ut innlegg i en gruppe og som etter hvert får mange svar, det vil si innlegget får en lang tråd med kommentarer.

Det kan virke som merkene kommer og går, det vil si noen ganger er de synlige andre ganger ikke. Det er nok denne varierte synligheten som gjør fenomenet mystisk. Vi har også lagt merke til at et bestemt merke kun er synlig for brukere som har et bestemt merke – unntaket er administratormerket.

Videre er det uklart om disse merkene faktisk er en nyhet.

Hvem har kontrollen?

Vi vet ikke, men det er sannsynligvis et script eller en algoritme. Det finnes merkelig lite informasjon om dette på nettet. På Facebook fant vi kun informasjon om administratorer og moderatorer. Det eneste vi finner utenom dette er en artikkel på nettsiden theamericangenius.com. Personen som skriver artikkelen er like overrasket som oss, det vil si vedkommende kan ikke avsløre hvem som styrer dette og om det finnes flere merker og så videre. Vi kommer til å utvide denne artikkelen når vi vet mer om dette.

Har du sett merket?

Har du sett merket «samtalestarter» i en Facebook-gruppe? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilde: theamericangenius.com

You may also like...

12 Responses

 1. KL sier:

  Ja, jeg har sett det i en gruppe jeg er administrator. For noen dager siden lå det info med bilde av merket og benevnelse «conversationstarter» og med følgende melding: This badge recognize people who start meaningful discussions with their posts. Jeg har skjermbilde av meldingen om det er interesant å se den.

  • Jeg har sett dette selv så det er ikke nødvendig med bilde. Jeg har forresten oppdaget et nytt merke. Jeg har opprettet en ny gruppe og da dukket det opp Medstifter. Det rare er at Facebook legger ikke ut informasjon om disse merkene på sine hjelpesider – kanskje dette skal være litt «hemmelig».

 2. Wenche sier:

  Ja, jeg så det i dag på en profil, derfor jeg googlet det.

 3. Eli Romstad sier:

  Samtalestarter har jeg sett lenge, men i det siste har også «Visuell forteller» dukket opp.

 4. Bjørg Stemland sier:

  Jeg har observert en kaffekopp ved siden av navnet mitt når jeg skriver innlegg på fb. Jeg har prøvd å finne «symbolikken» bak denne kaffekoppen, men finner ikke svar. Jeg ser at kaffekoppen kommer opp når jeg er såkalt samtalestarter. Noen som vet?

 5. Anonym sier:

  På innlegg og kommentarer som jeg poster, blir jeg titulert «forfatter». Noen som vet hvorfor?

  • Ja, det gjelder den personen som legger inn det første innlegget i en tråd, dvs hvis du f.eks. spør et spørsmål og du (person 1) får et svar fra en annen person (person 2) og du deretter legger ut et nytt innlegg som et svar på innlegget til person 2, da er det du som er forfatter. Forfatter er altså den personen som starter en tråd.

 6. Ellen sier:

  Ser De som er Visuell forteller får mange likes…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *