Nyttige tips for Facebook-grupper
Du har kanskje observert dem og du er kanskje medlem av en eller flere grupper, men det er mange som ikke er klar over nytteverdien. Her får du tips og triks for Facebook-grupper.

Les også: Nyttige Facebook-tips

Det er sikkert ikke alle som er klare over det, men hvem som helst kan opprette en gruppe på Facebook.

Det er likevel først når en gruppe får medlemmer at en aktuell gruppe har et potensiale for å bli aktiv, det vil si aktiv i betydningen at medlemmene skriver innlegg i gruppen og at medlemmene skriver kommentarer.

Det er nemlig slik at en Facebook-gruppe har mindre mening hvis medlemmene i gruppen ikke er aktive.

Hvorfor bli medlem av en Facebook-gruppe?

Hva er vitsen med Facebook-grupper? Har ikke du oppdaget Facebook-grupper går du glipp av noe vesentlig! En Facebook-gruppe er en gruppe med personer som har en Facebook-konto. Dette er gjerne personer som har samme interesse eller som er opptatt av det samme. Det kan handle om alt mellom himmel og jord, men det kan for eksempel være brukerstøtte for et produkt eller en gruppe for å dele og diskutere bilder – det er kun fantasien som setter grenser. Dette er både lærerikt og moro for medlemmer!

Slik blir du et medlem av en gruppe

Du går til en aktuell gruppe og klikker på «Bli medlem av gruppen». Du må så eventuelt vente på at du blir godkjent som en medlem av gruppen før du blir et aktivt medlem. Dette er avhengig av innstillinger for den aktuelle gruppen.

Hva er et merke?

Et Facebook-merke er et mystisk fenomen som det ikke er mye informasjon om på Facebook. Det er uklart hvorfor Facebook ønsker å mystifisere disse merkene, men vi gir deg en bedre oversikt i denne guiden.

Merkene dukker opp under brukernavnet ditt i Facebook-grupper. Hensikten med disse merkene er todelt:

 • Å organisere medlemmer i grupper som administratorer, nye medlemmer og andre.

 • Noen av merkene er en slags «belønning» for brukere som er aktive i ulike Facebook-grupper, for eksempel samtalestarter og medstifter.

Det som gjør denne saken mystisk er at Facebook har lagt ut svært lite informasjon om disse merkene. Den tilsynelatende eneste måten å se et merke er når et medlem i en Facebook-gruppe får det aktuelle merket.

Hvor mange «merker» finnes?
Det finnes altså ingen oversikt over dette på hjelpesidene til Facebook. Vi vet foreløpig om fem merker. Vi har rett og slett funnet ut dette av erfaring. Det har forresten dukket opp flere nye merker i desember 2018:

 • Administrator – administratorer for en bestemt gruppe.

 • Moderator – brukere som modererer en bestemt gruppe.

 • Medstifter – nye medlemmer i en nyopprettet gruppe som legger inn ett eller flere innlegg i starten. Merkelig nok er ikke disse brukerne med på å stifte den nye gruppen. Brukerne får merket kun fordi de er aktive i gruppen, for eksempel ved å legg inn innlegg.

 • Nytt medlem – nye medlemmer i en gruppe.

 • Samtalestarter – brukere som har skrevet flere innlegg i en gruppe og at disse innleggetnefår mange svar etter hvert, det vil si innlegget får en lang tråd med kommentarer. En samtalestarter er med andre ord et medlem som skriver et innlegg som skaper stort engasjement.

 • Visual Storyteller – dette er brukere som legger ut mange bilder og videoer.

 • Visuell forteller – brukere som legger ut mange bilder og videoer. Dette er sannsynligvis det samme som Visual Storyteller bare oversatt til norsk, selv om den fremstår som en separat gruppe. Dette merket virker å erstatte samtalestarter.

 • Rising Star er brukere som legger ut mange innlegg i en gruppe.

Det kan godt hende at det finnes flere merker, men vi har kun observert disse 5 foreløpig.

Hvem har kontrollen over merkene?
Det er algoritme som styrer mekanismen som bestemmer hvem som får merker.

Slik oppretter du en egen gruppe

Du kan opprette en gruppe på flere steder i Facebook-grensesnittet, for eksempel via Utforsk, Grupper til venstre i Facebook. Du kan også klikke på menyknappen øverst til høyre. Her er det bare å velge Opprett gruppe, skrive inn gruppenavnet, legge til gruppemedlemmer (du må velge minimum ett medlem) og velg deretter personverninnstillinger for gruppen din. Alle som har en Facebook-konto kan opprette en gruppe på Facebook.

You may also like...

10 Responses

 1. Elisabeth de Lange sier:

  Hei,

  Hvor finner jeg ideer til spørsmål som kan stilles til de som ønsker å bli medlem i en facebook gruppe? Er ikke vits at alle slipper inn, liksom.

  • Det er et veldig godt spørsmål. Jeg synes det er greit å ha kun ett spørsmål og at dette spørsmål er enkelt. F.eks. hvorfor ønsker du å bli medlem i denne gruppen?

 2. Reidun sier:

  Hvordan får jeg redigert det som står under «om» i facebookgruppen?

 3. Hvordan slår jeg på så jeg og får merker i diverse facebook grupper. «Visuell forteller» osv. Viser ingen merker på meg når jeg kommenterer noe i en gruppe jeg er veldig aktiv i.

  • Det er ikke mulig å slå på disse merkene. De lever sitt eget liv. Nye grupper vil som regel ikke vise noen merker. Det kan faktisk ta flere uker/måneder før merkene dukker opp.

 4. Jeg er medlem i en campinggruppe og har vert her som aktiv medlem i 1 år nå. Skriver daglig innlegg osv. Alle andre har merker som «nytt medlem» , «Samtalestarter» osv jeg har ingen sånne titler og mistenker jeg har deaktivert dette tidligere med et uhell. Finner ikke ut hvor jeg kan slå det på igjen

  • Jeg har letet etter informasjon om disse merkene og ikke funnet noe – det kan virke som Facebook ønsker å ha dette mer eller mindre mystisk og hemmelig. Jeg driver selv to grupper og snakker kun av erfaring. Merker er ikke noe man aktiverer eller deaktiverer. Merker er styrt av algoritme fra Facebook. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg videre. Her er nyere guide om grupper og merker https://www.dataporten.net/facebook-grupper-guide/

 5. Betina sier:

  Hei. Vet du hvordan man får ny admin på lukket gruppe om alle admin har forlatt gruppen? Det er da pr i dag ingen admin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *