Ello er en flopp!?

ello_logo

Den nyeste «hypen» innen sosiale nettverk er Ello. Dette nettstedet ble opprinnelig brukt som en lukket tjeneste, men nå opplever den voldsom pågang, «alle» har lyst registrere seg og prøve.

Hva er egentlig Ello?

Ello startet i 2013 som en lukket sosial tjeneste med syv kunstnere. Ett år senere ble tjenesten endret og åpnet for alle, en prosess som var godt hjulpet av pengesterke private investorer.

Hensikten med Ello skal blant annet være å tilby en Facebook-lignende sosial tjeneste som er uten reklame. Utviklerne lover å ikke selge brukerdata til tredjepart, slik for eksempel Facebook gjør.
Betaversjonen ble lansert i mars 2014, men populariteten begynte først å ta av i september, da flere og flere brukere ønsket seg et reklamefritt alternativ til Facebook. Ello er imidlertid fortsatt ikke blitt offisielt lansert ennå, den er fortsatt i betaversjon.

Det som blant annet gjør Ello spennende og mystisk blant mange nettbrukere, er at du kan ikke registrere deg på Ello før du har mottatt invitasjon. Dette invitasjonskravet er et triks som ser ut til å fungere – interessen for Ello er voldsom.

Reklamefritt – enkelt grensesnitt

Det som er spennende med Ello, i hvert fall foreløpig, er at tjenesten er uten reklame. Ello håper å kunne finansiere fremtidig drift blant annet via frivillige bidrag fra brukerne.

Grensesnittet er enkelt, og uten dilldall. Du velger selv hvilke Ello-brukere du følger som «Friends», og «Noise» bruker du for dem du er litt usikker på om du skal følge eller ikke.

Foreløpig har ikke Ello et stort antall funksjoner, men det enkle grensesnittet er fristende, og det blir spennende å følge med på utviklingen.

For hvem?

Hvem skal egentlig bruke Ello, og hvorfor? Det er et godt spørsmål, men det gjelder det samme med Ello som med mange andre sosiale tjenester, nemlig at det du vet ikke før du prøver. Twitter er et godt eksempel på en tjeneste som mange ikke forsto nytten av, før de faktisk prøvde den.

Les også: Twitter-tips

Ello ble opprinnelig laget av kunstnere, og det er nok fortsatt denne brukergruppen som Ello passer best for, inkludert fotografer og fotointeresserte. Ello passer nemlig godt for deling/vising av bilder.

Skaff deg et medlemskap

Du kan teste selv – besøk nettstedet ello.co og melde din interesse for tjenesten.

Erfaring så langt

Vi testet tjenesten i starten og det ga ikke mersmak. Det positive er mangel på reklame og forholdsvis enkelt brukergrensesnittet. Blant finesser som savnes er muligheten til ulike visninger av bilder, ikke minst miniatyrbilder.

I skrivende stund i november 2015 er vi fortsatt ikke overbevist. Den er riktignok fremdeles under betatesting, men det er flere ting vi reagerer på, og som gjør at det ikke frister å bruke tjenesten videre. Grensesnittet er minimalistisk, men det er likevel vanskelig å finne frem, blant annet fordi flere av lenkene på nettstedet har meget dårlig kontrast, det er først når vi holder musepekeren over at teksten blir tydelig.

I tillegg savner vi fortsatt en mulighet til å få en oversikt over mange bilder, for eksempel med visning av miniatyrbilder.

Hva mener du?

Hva mener du? Skriv om dine erfaringer i diskusjonsforumet under denne artikkelen.

Kilder: Ello, Wikipedia, Foto.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *