Slik lager du virtuell disk

Det er sikkert mange som lurer på dette, i hvert fall brukere som jobber med virtuelle systemer. Det å konvertere vanlig Windows-installasjon til en virtuell disk er enklere enn du kanskje tror.

Les også: Guide: Virtualbox

Hva er vitsen?

Hvorfor er det ønskelig å konvertere en aktiv Windows-installasjon til en virtuell disk? Du ønsker kanskje å teste programvare eller en oppdatering uten å utsette PC-en din for risiko. En virtuell disk er isolert.

Enkelt å bruke

Microsoft har laget et eget program som kan brukes til å konvertere en Windows-installasjon til en VHD-fil – programmet heter Disk2vhd. Du laster ned ZIP-filen, pakker den opp og du kan kjøre programmet (disk2vhd.exe) fra en hvilken som helst enhet. Programmet kan brukes til å lage en virtuell disk fra en fungerende Windows-installasjon.

Disk2vhd er veldig enkelt å bruke. Du kjører programmet (disk2vhd.exe), godkjenner lisensavtalen og får da opp programvinduet. Her kan du spesifisere lagringsmappen for VHD-filen du skal opprette via VHD File-vinduet. Standardmappen er Temp-mappen i Windows, altså mappen som Windows bruker til å lagre midlertidige filer. Du kan endre denne mappen hvis du ønsker å lagre filen et annet sted. Du kan også gi filen et navn du selv velger. Vi anbefaler at du fjerner haken ved «Use Vhdx» slik at du får en ren VHD-fil, dersom disken du velger er under 2 TB. VHD støtter 2 TB med data, mens VHDX støtter 64 TB.

Du får en liste over partisjoner som er aktuelle og alle disse er i utgangspunktet valgte, så du kan bare klikke på Create-knappen for å opprette VHD-filen. Du kan eventuelt velge kun partisjoner du føler at du trenger, for eksempel systempartisjonen. Dersom du velger alle partisjonene vil det ta flere timer å konvertere, men dette avhenger av hvor stor disken er og hvor kraftig PC-en er.

Det kan hende at du får en melding om at det ikke er nok lagringsplass på plassen du har valgt. Da må du velge en annen plass – det kan være en god ide å velge en ekstern harddisk for slike operasjoner. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan ta lang tid, men det avhenger av hvor stor disk du har og hvor kraftig PC du har.

Vær oppmerksom på at du får ingen melding på skjermen når prosessen er ferdig, men du bare ser at prosessen er ferdig. Da er det bare å klikk på Close-knappen for å avslutte programmet.

Les også: Slik fungerer VirtualBox

Så kan du bruke VirtualBox på en vanlig måte for den nye VHD-filen du har laget.

Kilde. ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *