Svært alvorlig Windows-hull oppdaget – oppdater nå!

Det er oppdaget svært alvorlig sikkerhetshull i Windows Defender – antivirusprogrammet som er innebygd i Windows 10. Dette hullet berører også Microsoft Security Essentials. Oppdater nå!

Angripere kan få full kontroll

Det var forskerne Tavis Ormandy og Natalie Silvanovich fra Google Project Zero-gruppen som oppdaget hullet og de kunngjorde funnet på Twitter:

Hullet skal visstnok være så alvorlig at det kan åpne datamaskinen din. Dette kan for eksempel skje via en e-postmelding eller en skadelig nettside.

Hullet ligger i en såkalt «Microsoft Malware Protection Engine» og gjør det mulig for angripere å kjøre en skadelig kode på datamaskinen og ta full kontroll.

Oppdater nå!
Forskerne som oppdaget hullet ga også beskjed til Microsoft og programvaregiganten reagerte raskt på meldingen og har nå fikset hullet.

Det kan være lurt å oppdatere nå via Windows Update. Klikk på Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update.

Dette hullet gjelder forresten også Microsoft Security Essentials, så det lønner seg å oppdatere også Windows 7 hvis du har den versjonen. Start, Kontrollpanel, System og sikkerhet, Windows Update.

Kilder: Microsoft, thenextweb.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *