Se dataangrep i sanntid!

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at dataangrep er ganske vanlige for tiden over hele verden. Det derimot ikke mange vet er at du kan følge slike angrep på nettet. Mengden av nettsider som viser dette i sanntid er ganske stor. Du finner noen av disse på denne siden.

Det dreier seg gjerne om skadelig programvare (malware) som er aktive på nettet og som prøver eventuelt gjennomfører disse angrepene. Disse truslene kommer bare til å øke i fremtiden, men det viktigste tiltaket mot angrep er å sørge for å holde Windows oppdatert.

Er din PC beskyttet?

Hva kan du gjøre selv for å unngå angrep? Det viktigste tiltaket er å sørge for å holde Windows og programvare oppdatert . Du bør også være forsiktig med å åpne vedlegg du får via e-post og si ja til hva som helst du finner på sosiale medier. Windows 10 har innebygd både antivirus og brannmur som beskytter hjemmebrukere ganske bra.

Kart som viser angrep i sanntid

Det finnes et overraskende mange nettsider som viser dataangrep i sanntid over hele verden. Vi har her en liten oversikt:

Threatbutt.com viser dataangrep i sanntid. Kartet viser både angriper og målet som angripes. Kartet bruker en såkalt Clown Strike-teknologi for å vise dataangrep i sanntid.

Threatmap.fortiguard.com viser dataangrep i sanntid. På midten nederst på kartet får du en liste over land som angripes. Du kan klikke på spesifikke land på kartet for å få detaljer om dette landet.

FireEye Cyber Threat Map er et kart som viser angrep i sanntid. Det unike med denne tjenesten er at du kan registrere bedriften din og bli kontaktet dersom bedriften angripes.

ESG MalwareTracker viser malware-trender i sanntid og bruker Google Maps til å vise hvor spesifikke malware befinner deg.

CheckPoint’s Live Cyber Attack Map viser dataangrep i sanntid. Viser antall angrep i dag, hvilke land som er berørt og hvor angriperne er.

Cybermap.kaspersky.com viser dataangrep i sanntid. Kartet har flere forskjellige filtermuligheter som kan brukes til å tilrettelegge informasjonen som vises.

Kilde: thewindowsclub.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *