Klassisk startmeny er tilbake!
Mange av oss som ikke er fornøyd med startmenyen i Windows 10 husker programmet Classic Shell som kan brukes til å få tilbake den klassiske startmenyen slik den er i Windows 7.

Les også: Classic Shell

Oppdatering av dette programmet ble stoppet i desember 2017 selv om det fortsatt går an å bruke det.

Det finnes en del alternativer, men ingen av dem er like brukervennlig og gode som Classic Shell. Nå har det imidlertid dukket opp et nytt program som er nesten identisk med Classic Shell og navnet på det er Classic Start.

Classic Start

Classic Start var tidligere tilgjengelig i en forhåndsvisning («Preview»), men er nå lansert i fullversjon. Det skaper litt forvirring at det ser ut som programmet har fått et nytt navn, nemlig Open-Shell-Menu, men når det installeres heter det fortsatt Classic Start. Du kan uansett laste ned fra github.com (ClassicStartSetup_4_4_109.exe), godkjenn lisensavtalen og installer. Klikk til slutt på Finish-knappen for å fullføre installasjonen.

Veldig enkelt å bruke

Neste gang du klikker på startknappen i Windows får du opp et vindu som ligner veldig på vinduet du får med Classic Shell. Du trenger bare å klikke på OK-knappen for å foreta velget «Windows 7 Style», som er standardvalget.

Hvis du klikker på statknappen en gang til får du opp den klassiske startmenyen slik den er i Windows 7. Ønsker du å endre på dette på et senere tidspunkt kan du søke etter «Classic Start» via søkevinduet i Windows og klikke på «Classic Start Menu Settings» – da får du opp vinduet hvor du kan velge hva slags startmeny du ønsker å ha.

Du kan forresten klikke på startmenyen og velge «Start-meny (Windows)» og du får da opp startmenyen slik den er i Windows 10.

Avansert mulighet

Classic Start har avanserte innstillingsmuligheter for dere som ønsker dette. Klikk på «Show all settings» og du får da tilgang til masse faner med mange innstillingsmuligheter.

Falsk virusvarsel

Vær oppmerksom på at det er mulig at Windows Defender reagerer på Classic Start, men dette er overreaksjon, det vil si en falsk reaksjon. Det er slett ikke første gangen Windows Defender reagerer på programmer som ikke Microsoft lager. Du kan imidlertid gjøre et unntak i Windows Defender – les mer i vår artikkel.

Det er enkelt å angre

Synes ikke du Classic Start er et kjekt program likevel kan du på en enkelt måte avinstallere programmet via Start, Kontrollpanel og Programmer og funksjoner. Klikk på Classic Start og Avinstaler og klikk på Ja for å bekrefte valget. Du får da tilbake startmenyen slik den var før installasjon av Classic Start.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.