Få tilbake klassisk startmeny!

classic_start_menu425

Med programmet Classic Shell kan du få tilbake den klassiske startmenyen i Windows. Classic Shell er ikke noe nytt program, men har vært svært populært etter lansering av Windows 8 og det støtter også Windows 10. Dette programmet gir deg mer kontroll over grensesnittet.

Les også: Din Windows-guide

Programmet gir deg en samling av funksjoner som er tilgjengelige i tidligere Windows-versjoner, men som er blitt fjernet i nyere Windows-versjoner. Du kan med dette programmet blant annet få tilbake og skreddersy Start-menyen, altså gode nyheter for brukere av Windows 8. Det fungerer også med Windows 10.

Svært enkelt å bruke

Du finner Classic Shell-programmet på classicshell.net (klikk på «Download Now!»-knappen) – dette er kanskje den enkleste måten å få tilbake startmenyen i Windows, uten fliser.
Har du Windows 10 er det bare å klikke på startknappen etter installasjon av programmet, og du får et valg om hva slags startmeny du ønsker.

Du trenger bare å klikke på OK-knappen for å foreta velget «Windows 7 Style», som er standardvalget.

Ønsker du å endre på dette på et senere tidspunkt kan du bare kjøre «Classic Start Menu Setting» via startmenyen, Alle Programmer, Classic Shell. Du får da opp dette samme vinduet som etter installasjon, og kan endre på noe, hvis du ønsker det.

Les også: Programvareporten

Classic Shell gir deg en startmeny som ligner mer på den tradisjonelle menyen i Windows 7. Du får enkel tilgang til Windows Update, Programmer, Dokumenter, Innstillinger (blant annet Kontrollpanel), kjør, Avslutt og et søkevindu. Du får også en mulighet til å skreddersy startmenyen, slik du vil ha den.

Innstillingsmulighetene i Classic Shell er søkbare, slik at det blir enklere å finne det du er ute etter. Videre får du nye funksjoner med Classic Shell, inkludert muligheten til å konfigurere Utforsker, IE, og startmenyen.

Du får også muligheten til å legge snarveier til programvare på startmenyen direkte med Utforsker (høyreklikk). Du kan også få tilbake klassisk Utforsker-grensesnitt, hvis du ikke liker løsningen i Windows 8 eller Windows 10.

Det er enkelt å angre

Synes du ikke Classic Shell likevel er et kjekt program, kan du på en enkelt måte avinstallere programmet (Kontrollpanel, Programmer, Avinstaller), og du får da tilbake startmenyen slik den var før installasjon av Classic Shell.

Last ned

Du finner Classic Shell på classicshell.net. Programmet støtter både Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 og Windows 10, men det støtter ikke Windows Vista, eller eldre Windows-versjoner.

Den siste versjonen av Classic Shell?

Nå melder nettstedet ghacks.net at en ny versjon av programmet som ble lansert i går sannsynligvis blir den siste versjonen. Personen som utviklet programmet har ikke lenger tid til dette prosjektet. Det understekes at programmet vil forsette å fungere som det skal, men det vil ikke bli oppdatert, med mindre andre personer fortsetter med prosjektet.

Kilder: Classicshell.net, Ghacks

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *