Ccleaner er blitt hacket – last ned nyeste versjon!

Ccleaner er et populært program som kan brukes til å rydde overflødige filer på en PC og dermed øke yteslen. Nå viser det seg at programmet har opplevd datainnbrudd, det vil si kriminelle har fått tilgang til kildekoden og endret programmet slik at det er blitt farlig å bruke.

Les også: Avast har kjøpt Ccleaner-utvikleren

Det er sikkerhetsselskapet Talos som har oppdaget innbruddet. Angriperne har installert en bakdør i Ccleaner-programmet som gjør det mulig for de kriminelle å installere ransomware og annen type skadelige programmer på den uheldige PC-en.
Svært pinlig for Avast

Denne saken er svært pinlig for antivirusselskapet Avast som kjøpte opp Piriform i sommer, det vil si selskapet som blant annet utvikler Ccleaner. Programmet ccleaner er såpass populært at nå risikerer ganske mange brukere å få infisert PC.

Det ble oppdaget unormal aktivitet tirsdag 12. september – noen ukjente IP-adresser fikk tilsendt data fra Ccleaner på denne datoen. Det ble også oppdaget at Ccleaner 5.33 har en bakdør innebygd. Ccleaner 5.33 fikk en uønsket endring og brukere som har lastet ned denne versjonen fikk altså skadelig programvare på sine PC-er. Dette skal også gjelde CCleaner Cloud versjon 1.07.3191.

Oppdater nå!

Brukere oppfordres nå til å laste ned den nyeste versjonen av Cleaner, nemlig Ccleaner 5.34 – du finner den på piriform.com.

Les også: Ccleaner-guide

Kilder: talosintelligence.com, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *