Ccleaner får bedre sikkerhet

Ccleaner er et populært program som gjør det enkelt å avinstallere programmer og fjerne midlertidige filer som samler seg ved bruk av Windows. Programmet går ganske grundig til verks, men du kan selv velge hva som blir fjernet.

Les også: Ccleaner-guide
Ccleaner gjør PC-en raskere

Fordelen med å rydde på denne måten er at du får raskere PC og mer lagringsplass, pluss at programmet kan brukes til å fjerne sensitiv brukerinformasjon, det vil si surfehistorikk og lignende.

Bedre sikkerhet

Ccleaner er nå tilgjengelig i ny versjon og den viktigste nyheten er et tiltak for å øke sikkerheten etter hendelsen i forrige måned da programmet ble utsatt for et datainnbrudd, det vil si kriminelle fikk da tilgang til kildekoden og endret programmet slik at det ble farlig å bruke.

Les også: Ccleaner er blitt hacket

Nå har altså selskapet bak Ccleaner lansert en såkalt «Emergency Updater»-funksjon som gjør det mulig for selskapet å tvinge frem oppdatering dersom programmet blir angrepet igjen. Denne funksjonen er uavhengig av selve Ccleaner-programmet og kan brukes i krisetilfeller. Denne funksjonen sjekker regelmessig om en oppdatering er tilgjengelig og den blir installert umiddelbart.

Last ned

Du finner nyeste versjon av Ccleaner på piriform.com

Kilde: piriform.com (1), piriform.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *