Capture One utfordrer Adobe Lightroom
Capture One er et program for profesjonelle fotografer og fotoentusiaster og er tilrettelagt for å behandle en stor mengde raw-filer.

Det er mange som mener Capture One på flere områder er bedre enn Adobe Lightroom.

Les også: Capture One slår Lightroom

Capture One 12

Selskapet Phase One har nå lansert Capture One 12 med mer moderne og mer brukervennlig grensesnitt. Dette er noen av nyhetene:

 • Nye maskeverktøy gjør det enklere lage masker basert blant annet på lysstyrke.

 • Nytt plugin-system gjør Capture One mer fleksibelt.

 • Nye hurtigtaster gjør det enklere og raskere å jobbe med Capture One.

 • Fornyet menysystem skal gjøre det enklere å finne frem funksjoner og innstillinger.

Støtte for flere kameraer

Capture One støtter over 500 kameraer. Dette er nye kameraer som støttes:

 • Nikon Z7
 • Nikon Z6
 • Fujifilm GFX 50R
 • Canon EOS R
 • Canon EOS M50

Du finner en komplett liste av kameraer som støttes av Capture One på phaseone.com.

Kjøp eller prøv

Prisen for Capture One er 299 USD (2550 NOK) engangspris eller et abonnement for 15 USD (128 NOK) per måned. Du kan laste ned Capture One fra phaseone.com og prøve gratis i 30 dager.

Kilde: phaseone.com

You may also like...

1 Response

 1. Eller man kan kjøpe et Sony-kamera, for da får man gratis Capture One! Har begynt å utforske dette nå, og vil ikke prioritere Lightroom Classic før Capture One sitter. Dette fordi en konvertering av råfilene i mange tilfeller gir en helt annen glød i bildene enn Lr. Legger ved et eksempel: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fra_Anfinnsetra_p%C3%A5_Toten%C3%A5sen_03.jpg

  Prøvde først å konvertere i Lr, men da ble trærne gusjegrønne og tømmerveggene matte. Men se på den gløden som ble i tømmeret med Capture One! Faktisk ble jeg med et slikt resultat fristet til å fly hele Totenåsen rundt for å dokumentere det som er igjen av falleferdige seterhus.

  Dessverre har jeg blitt avhengig av Nick Collections, og de redigeringene jeg gjør i Phase One blir ikke med over i Photoshop. Derfor er jeg nok nødt til å fortsette å bruke Lr CC også, slik at jeg kan redigere bildene mest mulig før jeg legger på et Nick-filter. Dessuten kan man gå inn i større grad og justere mindre områder i et bilde med Lr. Men for gamle seteranlegg blir det kun Capture One som gjelder fra nå av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.