Cairo gjør underverker for skrivebordet!

Cairo Desktop er en app som forandrer skrivebordet i Windows slik at det blir mer fleksibelt og det blir enklere å finne dine favoritt-apper og dokumenter.

Les også: Programvare-porten

Cairo Desktop

Du finner Cairo Desktop på cairodesktop.com – klikk på Download Cairo og last ned og installer appen.

Du vil sannsynligvis få en melding fra Windows Defender som har blokkert appen. Det er veldig vanlig at Windows Defender blokkerer apper som ikke er utviklet av Microsoft. Dette er falsk alarm. Du kan bare klikke på Mer info og Kjør likevel.

Vi opplevde forresten at appen ikke ble installert selv om vi kjørte installasjonsfilen. Vi måtte da kjøre filen en gang til via nedlastingsmappen i Windows.

Store endringer

Du får opp et velkomstvindu og skal her velge et språk. Appen støtter ikke norsk, så du kan for eksempel velge enten svensk eller engelsk.

Cairo Desktop er forresten bare et skall som ikke gjør noen endringer i dine apper – dette skallet kan på en enkel måte fjernes slik at du får tilbake det gamle skrivebordet som du er vant med.

Klikk videre på Start Tour for å få en veiledning. Klikk videre på Continue for å bla til neste vindu og til slutt Finish Tour.

Cairo Desktop jobber nå med å finne frem og sortere dine apper. Du får opp en liste over alle appene som er installert på din datamaskin. Her kan du eventuelt dra apper fra høyre til venstre for apper du ønsker at skal være plassert i hovedmenyen. Klikk på Continue. I neste vindu kan du eventuelt lage nye kategorier og til slutt kan du klikke på Finish.

Du vil med en gang merke store endringer på skrivebordet i Windows. System Tray er flyttet øverst til høyre. Videre er menyer for apper, dokumenter og nedlastinger plassert øverst til venstre.

Skal du endre på noe finner du en menyvalg for dette øverst til venstre via Cairo Settings. Ønsker du å avslutte Cairo Desktop kan du velge Exit Cairo via den samme menyen. Du vil da få opp det skrivebordet slik det var før du installerte Cairo Desktop.

Cairo Desktop er meget fleksibelt og kan justeres etter behov – denne appen gir deg rask tilgang til dine favoritt-apper og dokumenter. Det kan imidlertid ta tid å bli vant til det nye skrivebordet.

Enkelt å få tilbake det gamle skrivebordet

Du kan velge Exit Cairo fra menyen øverst til venstre. Hvis du er misfornøyd med Cairo Desktop kan du avinstallere appen via Kontrollpanel – søk etter kontrollpanel via søkevinduet i Windows og start Kontrollpanel. Her kan du klikke på Avinstaller et program – klikk på Cairo Desktop Environment og velg Avinstaller.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *