Her er et alternativ til Ccleaner

Ccleaner har vært vår favoritt når det gjelder programvare som kan brukes til å rydde skikkelig på en PC, det vil si fjerne midlertiige filer som reduserer PC-ytelsen.

Les også: Ccleaner ble hacket

Selskapet som står bak Ccleaner ble nylig solgt til antivirusselskapet Avast og slike oppkjøp er erfaringsmessig uheldige for gode programmer – de blir gjerne overbelastet eller utviklet i en uønsket retning. Ccleaner ble hacket og infisert med skadevare. Ccleaner er riktignok lansert i en ny versjon uten skadevare, men det er vanskelig å stole på utviklerne etter at Avast tok over driften.
BleachBit fjerner overflødige filer

Det finnes ganske mange programmer som gjør noe lignende av det Ccleaner gjør. BleachBit ser helt annerledes ut, men gjør samme nytten ved å fjerne midlertidige filer. Det er gratis og basert på åpen kildekodde.

BleachBit er et program som fjerner midlertiige filer fra PC-en din og som dermed øker ytelsen. Programmet støtter nettlesere som Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera og Safari.

Last ned

Hjemmesiden til BleachBit er bleachbit.org – du finner nedlastingslenken på bleachbit.org/download/windows. Programmet finnes i norsk språkversjon – den kan du velge under installasjonen.

Slik fungerer BleachBit

Programvinduet til BleachBit er ganske minimalistisk. Du får en liste over såkalte rensere («cleaner») under «Navn»-kolonnen. Hver renser fjerner midlertidige filer som tilhører et bestemt program. Du kan klikke på en bestemt renser for å få informasjon om hva den faktisk fjerner. Ingen renser er valgt i utgangspunktet, men du kan sette en hake ved det du ønsker å fjerne.

Du bør ikke kjøre noen programmer i bakgrunnen mens du kjører BeachBit. Klikk på Forhåndsvisning-knappen for å få en liste over filer som blir fjernt dersom du kjører BeahcBit. Denne knappen gjør ingen endringer i systemet. Du kan bruke denne knappen til å justere valgene, det vil si før du bestemmer deg for å fjerne filene. Klikk til slutt på Rens-knappen for å fjerne filene du har valgt. Klikk på Delete-knappen for å bekrefte slettingen.

Det kan være en utfordring å vite hva du bør fjerne, men det er typisk filer fra nettleseren du bruker mest, det vil si filer som historikk, hurtiglager, nedlastingshistorikk og økter. Husk at du kan klikke på en av renserne på listen og lese mer om denne til høyre i programmet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *