Skadevare er kamuflert som spill for Android
Stadig flere apper for Android-enheter viser seg å være skadelige apper og ganske mange av disse er kamuflert som spill for mobiltelefoner.

Les også: Beste antivirus for Android

Kamuflert som spill

Lukas Stefanko fra sikkerhetsselskapet ESET fant nylig 13 apper med skadevare på nedlastningstjenesten Play Butikk. Disse appene er kamuflert som spill. Det viste seg at over 560 000 brukere har lastet ned disse appene før Google rakk å fjerne dem. Google fjernet faktisk over 700 000 skadelige apper i 2017.

Alle disse appene kommer fra den samme utvikleren, nemlig en person som kaller seg for Luiz Pinto. Skadevaren er skjult i forskjellige spill og de aktuelle appene fungerte faktisk ikke etter installasjon på mobilen. Det eneste som skjer er at appene krasjer hver gang de kjøres.

Angriperen får full tilgang

Skadevaren blir installert på mobilene og ikonet for den infiserte appen blir fjernet slik at det blir vanskelig å fjerne den. Skadevaren gir angriperen faktisk full tilgang til mobilens trafikk og dette kan brukes til å stjele informasjon og data.

Hva kan du gjøre?

Har du installert et spill på Android-mobilen din som ikke fungerer som den skal kan du prøve å avinstallere appen. Du kan også installere et antivirus som kan brukes til å fjerne skadevaren. Du finner en rekke anbefalinger om antivirus i vår artikkel.

Kilder: thenextweb.com, Google

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.