Test av Amazon-filmtjenesten

Amazon har tidligere lansert tjenesten Prime Video i USA og den har vært tilgjengelig i Norge i flere år nå. Dette er en tjeneste som tilbyr strømming av filmer og TV-serier. Vi sjekker om Amazon Prime Video er et aktuelt Netflix-alternativ.

Les også: Netflix-test

Et av trekkplastrene er «The Grand Tour» med Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May.

Prisen er i utgangspunktet 5.99 euro (62 kroner) per måned. Akkurat nå er det introduksjonstilbud på 2.99 euro (31 kroner) per måned for de første 6 månedene. Du kan prøve tjenesten før du eventuelt betaler.

Last ned Prime Video-appen

Du får tilgang til Amazon Prime Video i nettleseren din via primevideo.com, eller du kan laste ned en app for din enhet:

Prøv selv!

Du kan bare gå til primevideo.com og klikke på «Start din gratis prøveperiode». Du blir da satt over til innlogging til din Amazon-konto, eller du kan registrere deg hvis du ikke har en Amazon-konto fra før av. Har du brukt tjenesten tidligere må du starte medlemskapet på nytt.

Status januar 2020

Dette er femte gang vi tester denne tjenesten. Martin Scorsese gir 6 treff, Tarantino gir 3 treff, men hvis vi søker etter Woody Allen får vi ingen av filmene hans – dårlig filmutvalg med andre ord. Det som er ganske slående er hvor dårlig søkefunksjonen er – vi får masse treff som har ingenting med søkeordet å gjøre.

Videre klikker vi på film-menyen og må skrolle nederst for å finne filmsjangere, men her er det kun 6 sjangere. Som om ikke det var nok – vi starter å se en film og får da automatisk opp trailere til en annen film, altså før filmen starter. Den eneste måten å stoppe traileren er å starte visningen av filmen på nytt – dette er for dårlig!

Vi prøver å finne noe positivt å si om Amazon Prime Video, men det viser seg å være en utfordring. Det eneste positive vi kommer på er lav pris, pluss at vi tjenesten husker hvor vi tar en pause i en film og at vi kan lagre favoritter, altså det absolutt grunnleggende i brukervennlighet.

Konklusjonen er at denne tjenesten er defintivt ikke et godt Netflix-alternativ.

Status februar 2019

Vi tester tjenesten for fjerde gang og søker etter noen regissører. Martin Scorsese får kun 3 treff. Tarantino får ett treff. Woody Allen får TV-serien «Crisis in Six Scenes», men ingen av filmene. Amazon Prime Video overrasker med elendig søkefunksjon. Vi får masse treff som ikke er relevant i det hele tatt. Denne tjeneste er rett og slett blitt dårligere to år etter lansering i Norge, i hvert fall hvis du er ute etter et alternativ til Netflix. Du finner vår konklusjon nederst i denne artikkelen.

Status april 2018

Vi prøver tjenesten for tredje gang for å sjekke om den er blitt noe bedre. Vi søker på Woody Allen, men får ingen filmer i søkeresultatet. Vi søker Scorsese og får kun Taxi Driver, The King of Comedy, Shutter Island og Hugo. Vi søker Tarantino og får Inglourious Basterds og Pulp Fiction. Konklusjonen er at tjenesten er rimeligere enn Netflix og du finner mange gode filmer her, men at filmutvalget ikke er blitt særlig bedre i løpet av det siste året.

Status i september 2017

Vi prøver igjen for å se om det har skjedd noen endring i filmutvalget. Vi søker på Woody Allen og vi får faktisk opp TV-serien «Crisis in Six Scenes» som er laget av Woody Allen, men ingen av filmene. Deretter søker vi på Scorsese og vi får da tre treff: Hugo, Taxi Driver og Shutter Island. Søkeordet Tarantino ga kun Pulp Fiction.

Konklusjonen er at tjenesten er blitt litt bedre, men forskjellen er ganske liten.

Status i februar 2017

Amazon Prime Video ble lansert i Norge onsdag 14. desember. Vi prøvde tjenesten i begynnelsen av januar og førsteinntrykket var ganske dårlig. Utvalget var begrenset og søkefunksjonen imponerte ikke. Hvis vi for eksempel søkte på Woody Allen fikk vi opp en del treff, men ingen Woody Allen-filmer. Søkeordet Scorsese ga kun to treff: Hugo og Shutter Island. Søkeordet Tarantino ga kun Pulp Fiction. Vi prøver de samme søkeordene i dag, rundt fire uker senere, men vi får nøyaktig samme resultat.

Konklusjon

Liker du biler, Top Gear og The Grand Tour med Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May er Amazon Prime Video absolutt å anbefale. Er du derimot ute etter en filmtjeneste med et brukbart utvalg av filmer bør du heller satse på Netflix.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.