Sjekk om din PC er klar for Windows 11

Microsoft skal etter planen lansere Windows 11 om noen få uker.

Les også: Windows 11 lanseres i oktober

Ett av mange maskinvarekrav for Windows 11 er at PC-en har sikkerhetsenheten TPM 2.0 aktivert. Dette kan du selv sjekke på din egen PC.

Sjekk TPM-status

Du kan starte med å sjekke TPM-status for din PC. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Sikkerhet, Enhetssikkerhet. Hvis ikke du ser overskriften Sikkerhetsprosessor her, betyr det at TPM er deaktivert i din PC.

Hvis TPM er aktivert. Dersom din PC har TPM aktivert kan du sjekke om det dreier seg om TPM 2.0 eller et lavere nummer. Klikk på sikkerhetsprosessordetaljer. Hvis du ser at spesifikasjonsversjon er 2.0, da har du TPM 2.0. Hvis nummeret er lavere betyr det at din PC støtter ikke Windows 11.

Hvis TPM er ikke aktivert kan du prøve å aktivere den. Klikk på Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Gjenoppretting, Avansert oppstart, Start på nytt nå. Du får nå opp et vindu med flere alternativer. Klikk på Feilsøking, Avanserte alternativer. Nå skal du få opp UEFI Firmware Settings som ett av alternativene, kan du bruke dette valget til å aktivere TPM.

Gå til hjemmesiden til produsenten. Hvis ikke du ser UEFI Firmware Settings-alternativet må du bruke en annen metode for å aktivere TPM. Du kan for eksempel gå på hjemmesiden til produsenten av din PC for å lete etter løsninger. Her er noen produsenter:

Status kan endres

Det er egentlig et mysterium hvorfor Microsoft stiller såpass høye maskinvarekrav. Det kan godt hende at Microsoft reduserer kravene ved lansering av Windows 11 i oktober.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.