YouTube utfordrer Spotify
YouTube Musikk ble lansert for en stund siden, men denne musikktjenesten er nå tilgjengelig også i Norge. Vi liker det vi ser og hører.

Les også: Musikk på nettet

Hvordan klar den seg sammenlignet med Spotify? Vi har sett nærmere på tjenesten.

YouTube Musikk

YouTube Musikk er en ny tjeneste som strømmer musikk – her finner du låter, album, spillelister og radiokanaler med dine favorittartister. YouTube har allerede et kjempestort arkiv med musikk i forskjellige former. Nå er dette blitt organisert.

Øverst finner vi menyvalgene Startside, Hotlist, Bibliotek og Søk.

  • Startside – dette er hovedsiden i tjenesten. Her dukker det opp forskjellige spillelister, for eksempel «En god start på dagen», «Morgenkaffen», «Dagens hit», «Ny musikk» og «Anbefalte musikkvideoer».

  • Hotlist – viser hva som er populært akkurat nå.

  • Bibliotek – her kan du selv organisere din musikk. Du kan opprette spillelister, album, likte sanger og artister.

  • Søk – her kan du søke etter låter eller artister. Du får forslag etter hvert som du skriver flere bokstaver inn i søkevinduet. Søkeresultatet er delt i kategorier som toppresultat, sanger, album, videoer, spillelister og artister.

Artister

Når du er inne på en side for en bestemt artist kan du velge å abonnere på artisten, spille låter i en tilfeldig rekkefølge eller du kan lage en radio-stasjon med denne artisten, det vil si en stasjon som kun spiller låter med denne artisten..

Låter

Når du spiller av en låt i YouTube Musikk kan du blant annet velge å like eller ikke like låten. Dermed påvirker du tjenesten slik at den viser deg låter eller artister som ligner. Du kan klikke på ikonet på høyre siden av like-ikonet og du får da opp mange menyvalg. Her kan du blant annet dele den aktuelle låten.

YouTube Musikk-utgaver

YouTube Musikk finnes i flere utgaver:

  • Gratis – reklamebasert uten offline-mulighet.
  • Personlig abonnement – for enkeltpersoner. Pris: 99 NOK per måned. Du finner det på youtube.com (klikk på «personlig abonnement»-lenken)
  • YouTube Premium – Pris: 119 NOK per måned – les mer på youtube.com.
  • Familie – Pris: 149 NOK for opptil 6 familiemedlemmer. Les mer på youtube.com

Her kan du høre på YouTube Musikk

Du kan bruke en nettleser, mobil eller nettbrett. Du må logge deg på med din Google-konto:

Konklusjon

Hvordan er YouTube Musikk sammenlignet med Spotify? Ganske bra faktisk. Musikk-utvalget er meget godt. De ulike utgavene av YouTube Musikk kan sammenlignes med det Spotify har å by på. Brukergrensesnittet er ganske bra og innholdet virker bra organisert. Du får tilgang til musikk som er tilpasset din musikk-smak. Alt i alt en positiv opplevelse.

Det eneste negative vi har funnet er at det finnes ingen enkel måte å fjerne den nederste lydkontroll-linjen når vi slutter å spille av en bestemt låt. Denne linjen sitter fast uansett hvor vi klikker på menyene. Den eneste måten å fjerne denne linjen er å forlate YouTube Musikk og åpne tjenesten på nytt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *