Bruker du Flickr? Bytt passord!

security4

Det skal nå være bekreftet at Yahoo er blitt angrepet og at sensitiv informasjon er blitt lekket ut. Blant tjenester som er berørt av dette er bildedelingstjenesten Flickr som mange fotoentusiaster bruker. Har du Flickr-konto bør du derfor bytte passord så fort som mulig.

Angrepet skal ha skjedd så langt tilbake som i 2014 og da ble sensitiv informasjon fra 500 millioner kontoer stjålet. Ifølge Yahoo skal angrepet ha blitt utført av en aktør som er «sponset av staten», men forteller ikke om detaljene rundt hvem dette er.

Informasjonen som skal være lekket inkludere navn, e-postadresser, telefonnummer, fødselsdatoer og passord. Heldivis skal ikke kredittkortinformasjon være lekket.

Passordene selges nå på nettet

Ifølge nettstedet petapixel.com skal nyheten om angrepet først ha blitt kjent i august 2016 da en person skryter av å ha kjøpt informasjon fra 200 millioner Yahoo-kontoer for 1800 dollar.
Bytt passord!

Yahoo oppforder brukerne til å bytte passord så fort som mulig. Dette inkluderer altså brukere av Flickr. Videre kommer det en anbefaling til brukerne om å unngå å klikke på lenker de får via e-postmeldinger, fordi det er sikkert noen kriminelle som prøver å utnytte denne situasjonen.

Slik lager du sikkert passord

Det er enklere enn du kanskje tror å lage et passord som både er sikkert og som er lett å huske. Les mer om dette i vår guide.

Kilder: Yahoo.com, Betanews.com, Petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *