Ikke la deg lure av Xtra-PC!

Xtra-PC er et produkt som blir markedsført som et alternativ til å kjøpe en ny PC. Hvorfor kjøpe en ny PC når du kan bruke Xtra-PC, sier de i markedsføringen.

Les også: Guide for overgang til ny PC

Du finner Xtra-PC på xtra-pc.com.

Linux på minnepinne

Det mange ikke er klar over er at dette bare er en minnepinne med Linux installert. Du får med andre ord et nytt system som du må lære fra grunnen av dersom du har Windows på PC-en i utgangspunktet. Du kan surfe på nettet, redigere dokumenter, høre på musikk, se på filmer og videoer, altså vanlig ting de fleste bruker på en PC.

Villedende markedsføring

I markedsføringen påstås at det er enkelt å starte en PC med Xtra-PC. For personer som ikke har gjort dette før kan det bli en utfordring. For å starte PC-en med denne minnepinnen må du trykke en tast for å få opp en oppstartmeny. Dette er ikke alltid like enkelt, men dette avhenger av PC-en du bruker. I tillegg dukker det opp en rekke vinduer og menyvalg i oppstarten som kan være vanskelig å stilling til. Du får også begrenset lagringsplass med denne minnepinnen.

De bruker denne teksten i reklamen for produktet:

«Ikke kjøp ny PC – Prøv dette. Dataselskaper hater dette produktet. Hvorfor kjøpe en ny datamaskin når du kan bruke dette.»

Det høres ut som denne minnepinnen kan erstatte din PC. Den fungerer i realiteten kun som en nødløsning. Hvis du kjøper Xtra-PC får du noe helt annet enn du tror.

På den positive siden får du tilgang til dine filer fra den gamle PC-en. Problemet er bare at du kan ikke kjøre noen programmer fra den gamle PC-en. Du får med andre ord et helt nytt Linux-system du må lære fra grunnen av hvis du har Windows på den gamle PC-en.

Konklusjon

Xtra-PC er egentlig en Linux-PC som du må lære deg å bruke hvis du er vant med Windows. Dette produktet er en OK løsning for deg som trenger en rask Linux-PC for å bruke hvis ikke du har noe annet. I beste fall kan produktet fungere som en nødløsning. Xtra-PC er definitivt ikke en god erstatning for din gamle PC slik det påstås i markedsføringen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *