Bruk WP-Sweep til å optimalisere WordPress!

Bruker du WordPress til å drive nettside eller en blogg er det viktig å vedlikeholde nettstedet ditt.

Les også: Slik tar du backup av WordPress

Hvis du ikke vedlikeholder nettstedet risikerer du at nettstedet blir ustabilt, saktere og at du kan få feilmeldinger.

I denne artikkelen skal vi gjennomgå en utvidelse som gjør det relativt enkelt å optimalisere et WordPress-nettsted.

Før du setter i gang

Før du eventuelt setter i gang med optimaliseringen kan det være lurt å gjøre følgende:

  • Fjern utvideler du ikke skal bruke – både aktiverte og ikke aktiverte. Hvis du er usikker på hva en bestemt utvidelse gjør bør du nok ikke slette den. Det kan være lurt på sikt å sette seg inn i hva utvidelsene gjør og om du egentlig trenger dem.

  • Det er lurt å slette spammeldinger i kommentarer. Dette er kommentarer du selv har stemplet som spam. Disse finner du via Kommentarer-menyen i Kontrollpanelet i WordPress. Dette avhenger av nettstedet/bloggen, men antall slike kommentarer kan bli kjempestort etter hvert og de er bare i veien og drar ned nettstedet. De blir ikke slettet automatisk.

  • Ta backup av WordPress før du sletter data med WP-Sweep! Dette er viktig! Les mer i vår guide.

Det siste punktet er uten tvil det viktigste. Du bør alltid ta backup før større operasjoner.

WP-Sweep

Utvidelsen WP-Sweep kan brukes til å optimalisere WordPress. Du finner den på wordpress.org, men det er enklere å installere den via WordPress – du klikke på utvidelser via kontrollpanelet i WordPress – klikk videre på Legg til ny – nå kan du søke på WP-Sweep. Klikk på Installer nå og deretter Aktiver.

Nå er utvidelsen WP-Sweep installert og du kan klikke på Verktøy og Sweep i kontrollpanelet i WordPress. Du vil nå få opp en mulighet til å rense ulike deler av din WordPress-installasjon – du vil få opp en Sweep-knapp på de delene der det er behov for å rense. Her finner du blant annet deler som Post Sweep og Database Sweep. Meningen er at du klikker på Sweep-knappen for å sette i gang optimaliseringen. Du kan eventuelt velge Sweep All hvis du ønsker å rense hele WordPress, men det kan lønne seg å rense kun én ting av gangen, spesielt hvis du har aldri gjort dette før.

Det er viktig å huske på at det skjer ingen rensing før du klikker på en bestemt Sweep-knapp. Det er med andre ord du som bestemmer hvilken del av WordPress som blir optimalisert.

Verdien under % OF forteller deg hvor mye du kan forbedre systemet ved å klikke på Sweep-knappen for den aktuelle delen av WordPress. Hvis for eksempel det står 21% ved Option Sweep kan du forbedre WordPress med 21% hvis du klikker på Sweep-knappen. Etter rensingen skal verdien være 0%, det vil si systemet er blitt optimalisert. Hvis verdien for % Of viser N/A er det ingenting å tjene på optimalisering eller WP-Sweep har ikke regnet ut hvor mye du tjener på rensing.

Vær oppmerksom på at prosessen ved å rense med WP-Sweep kan ta tid, men dette avhenger av hvor stor din nettside/blogg er, det vil si hvor mange innlegg det er og hvor stor databasen er. Hvis siden din er liten eller har liten aktivitet vil prosessen ta noen få sekunder. Hvis den derimot er relativt stor med mye aktivitet vil prosessen ta lenger tid.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *