Slik blokkerer du uønsket trafikk til nettsiden din
WordPress er et populært program for å lage nettside eller blogg. Driver du allerede en nettside eller en blogg har du sikkert opplevd problemer med spam. På denne siden får du tips om hvordan du blokkerer uønsket trafikk.

Les også: WordPress-skolen

Spam på nettsider kommer i forskjellige former. I denne guiden kommer vi til å snakke om to typer spam. Den ene typen er uønskede meldinger i kommentarfeltet på nettsiden din eller bloggen din.

Den andre typen er trafikk på nettsiden din fra forskjellige steder i verden, dette kalles gjerne for referrer spam. Den sistnevnte typen kan i verste fall være et DDoS-angrep.

Spam på diskusjonsforum

Du får kommentarer på et diskusjonsforum på nettsiden eller bloggen din som ikke har en annen hensikt enn å spre søppel. Dette er gjerne meningsløse meldinger med skadelige lenker som leserne skal klikke på.

Vi anbefaler WordPress-utvidelsen Anti-spam for denne typen spam.

Uønsket trafikk

Dette er trafikk til din nettside eller bloggen din fra forskjellige steder i verden. Det dreier seg gjerne om roboter som sender søppeltrafikk til nettsiden din. Det finnes utvidelser som blokkerer uønsket trafikk. Vi anbefaler følgende:

  • Custom Referral Spam Blocker er en effektiv utvidelse mot såkalte referrer-spam, det vil si uønsket trafikk fra spesifikke nettsteder. Denne utvidelsen leveres med forhåndskonfigurerte nettsider, men du kan også legge inn nettsteder du selv har oppdaget.

  • iQ Block Country er en utvidelse som gjør det mulig å blokkere trafikk fra spesifikke land. Dataporten har for eksempel dårlig erfaring med trafikk fra Russland og med denne utvidelsen er det enkelt å blokkere slik trafikk.

  • All In One WP Security & Firewall er en utvidelse som øker sikkerheten i WordPress. Med denne utvidelser kan du blant annet blokkere uønsket trafikk til nettsiden eller bloggen din.

For ordens skyld, du bør ikke installere alle utvidelsene samtidig, fordi det kan overbelaste nettsiden eller bloggen din. Prøv først en av dem for å se om den passer for deg.

Tiltak mot angrep

Dataangrep mot nettsider og blogger er vanligere enn du kanskje tror. Såkalte DDoS-angrep er ganske vanlige – dette er angrep som i verste fall fører til at en nettside går ned, altså blir utilgjengelig.

Det er ikke mulig å blokkere slike angrep 100 prosent, men det viktigste tiltaket er å sørge for å holde WordPress sikkerhetsoppdatert. Sørg også for å bruke sikkert passord – les mer i vår guide.

Les mer om WordPress-sikkerhet i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.