WordPress på minnepinne

WordPress kan installeres på ulike enheter, alt fra minnepinne til server.

Les også: WordPress-guiden

Med WordPress installert på en minnepinne, blir den mer mobil. Installasjonen gjennomføres på nesten samme måten som installasjon av WordPress på en PC, med noen få avvik. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Hvorfor på en minnepinne?

Med WordPress på en minnepinne har du en mobil versjon tilgjengelig, og kan bruke samme WordPress-installasjonen på ulike PC-er. Den kan du for eksempel bruke til å teste ut temaer og utvidelser i WordPress, før du eventuelt bruker det LIVE.

Last ned XAMPP

XAMPP er en programvare som inkluderer både webserver og MySQL-database, og gjør begge deler tilgjengelig på en brukervennlig måte. Denne programvaren må være på plass før du installerer WordPress.

Les også: WordPress-skolen

Du kan laste ned en egen utgave av XAMPP via apachefriends.org. Klikk på More Downloads og videre på XAMPP for Windows. Klikk videre på øverst versjonen (det er 8.0.7 i skrivende stund) og nå får du endelig opp filen du skal laste ned.

Du skal laste ned xampp-portable-windows-x64…exe. Du må altså ha den portable versjonen av WordPress for å installere på en minnepinne.

Kjør exe-filen fra PC-en – vær oppmerksom på at dette kan ta litt tid. Du får nå et vindu som varsler om User Account Controll (UAC) – du kan bare klikke på OK for å fortsette.

Klikk på Next to ganger. Du skal nå bla deg frem til minnepinnen (installation folder). Du må opprette en xampp-mappe på minnepinnen før du fortsetter, ellers får du bare feilmelding. Velg English som språk og klikk på Next tre ganger.

Nå starter installasjonen av XAMPP. Til slutt kan du klikke på Finish og da får du opp kontrollpanelet til XAMPP.

Nå har du en server og en database på plass. Det gjenstår bare å installere WordPress på serveren.

Du kan klikke på Start-knappen for både Apache og MYSQL for å starte server og database.

Les også: WordPress på egen PC

Nå kan du skrive adressen http://localhost/ i din nettleser, og skal da få opp grensesnittet til XAMPP. Hvis alt har gått etter planen så langt, har du faktisk klart å få oppegående webserver og MySQL-database fra din minnepinne.

Installer WordPress

Det eneste som gjenstår nå er å laste ned og installere WordPress. Dette gjør du på samme måten som når du installerer WordPress på en PC, bortsett fra at du overfører WordPress-filene på minnepinnen, og ikke på PC-en. Les mer i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *