Gode nyheter for WordPress-brukere

Det skjedde i desember 2018 at det ble lansert en kjempeoppdatering for det populære webutviklingsprogrammet WordPress. Endringene var såpass store at mange brukere ikke taklet overgangen.

Les også: Slik overlever du WordPress

WordPress 5.2

Tirsdag 7. mai ble det lansert en oppdatering for WordPress. I pressemeldingen for denne lanseringen ble det ikke nevnt noen endringer i redigeringsverktøyet Gutenberg. Det viser seg imidlertid at WordPress har fått en del positive endringer. WordPress er faktisk blitt raskere, sikrere og mer stabil.

Nyhetene

Dette er noen av nyhetene i WordPress 5.2:

  • Det første vi legger merke til er en vertikal strek på venstre siden av hver blokk. Vi får litt sjokk når vi ser streken og førsteinntrykket er at streken er i forstyrrende, men etter hvert så ser vi nytteverdein – denne streken fortelle oss nemlig hvilken blokk som er aktiv (merket). Dette kan faktisk spare oss for frustrasjon.

  • Vi merker også at redigeringsverktøyet Gutenberg er blitt raskere og smidigere. Redigeringsverktøyet er heldigvis blitt mer stabilt.

  • WordPress har fått flere nye såkalte innbyggingselementer. Dette er ferdiglagde blokker som skal gjøre det enklere for brukerne å legge inn elementer i sine nettsider. Denne versjoen har nye elementer for RSS og Amazon Kindle. For mange er denne muligheten tidsbesparende.

    For oss som liker å ha mer kontroll over innholdet viser deg seg at disse elementene er mindre fleksible enn å bruke egne HTML-blokker. Dette er en av ulempene med WordPress 5, det vil si at disse ferdiglagde blokkene faktisk reduserer mulighetene til å finjustere innholdet. Bruker du derimot egne HTML-koder har du full kontroll. Dette er smak og behag.

  • WordPress har fått nye sikkerhetsverktøy. Du finner dem via Verktøy og Nettstedhelse. Denne funksjonen analyserer ditt nettsted og kommer med en rekke forslag som kan gjøre nettsiden sikrere.

  • Beskyttelse mot «Fatal Error». Dersom nettsiden din krasjer vil nettsiden automatisk gå i såkalt «recovery modus». Kritiske (det som forårsaket krasj) utvidelser og tema blir da deaktiveryog du har en mulighet til å prøve å komme nettsiden på bena igjen. Administrator for nettsiden få en e-postmelding med en lenke til en mulighet for å gjenopprette nettsiden. Les mer på wordpress.org.

  • Blokkbehandler er en ny funksjon i WordPress som gir deg en fin oversikt over alle blokkene du har tilgang til, det vil si via Legg til blokk-menyen øverst til venstre i redigeringsverktøyet. Du kan bruke blokkbehandler til å fjerne blokker fra menyen du aldri bruker og dermed kan du gjøre Legg til blokk-menyen mer ryddig og mer oversiktlig. Du finner verktøyet ved å først klikke på et innlegg og deretter klikke på menyknappen øverst i høyre i WordPress.

Video: WordPress 5.2 Released Today

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *