Stor oppdatering for WordPress

WordPress 5.8 er nå klar for nedlasting

Les også: WordPress-skolen

Denne gangen er redigeringsverktøyet blitt utvidet. Utviklerne mener Gutenberg er moden for utvidelse. Det er likevel fortsatt én ting vi savner, les mer nederst i denne artikkelen.

Nyhetene

Dette er noen av nyhetene i WordPress 5.8

 • Behandle widgeter med blokker
  WordPress er nå blitt utvidet med verktøy for redigering av blokk-widgeter og Tilpasseren. Det er nå mulig å legge til blokker både widgetområder på tvers av nettstedet ditt og med levende forhåndsvisning via Tilpasseren.

 • Vis innlegg med nye blokker og mønstre
  Spørringsløkke-blokken gjør det mulig å vise innlegg basert på spesifiserte parametre. Det er nå blant annet mulig å vise innlegg fra en spesifikk kategori.

 • Rediger malen rundt innlegg
  Det er nå mulig å bruke blokkredigeringsverktøyet til å redigere maler som har ditt innhold – bare aktiver et blokk-tema eller et tema som har valgt å støtte denne funksjonen. Det er mulig å skifte fra redigering av innlegg til redigering av sider. Det er nå tilgjengelig 20 nye blokker.

 • Oversikt over sidestrukturen
  Listevisninger gir en oversikt over innholdet på din nettside. Listevisninger gjør det mulig å skifte mellom flere lag i innholdet og gir en oversikt over blokker.

 • Forslag til blokk-mønster
  Mønster-forvandlingsverktøyet vil nå foreslå blokkmønstre basert på blokken du bruker.

 • Stil og fargelegg bilder
  Du kan fargelegge bilder og dekke blokker med filtre. Du kan velge farge til denne bruken.

Ta backup

Ta backup av din WordPress-installasjon før du oppdaterer! Les mer i vår guide.

Oppdater!

Du vil få en lenke i kontrollpanelet i WordPress som gjør det enkelt å oppdatere.

Det vi savner

I pressemeldingen står at blokkfunksjonen er forbedret. Vi savner fortsatt en bedre måte å markere hvilken blokk som er aktiv. Denne markeringen ble tidligere gjort med en liten vertikal strek på venstre siden av en blokk. Merkelig nok ble denne markeringen fjernet senere og erstattet med såkalt modus for rampelys – en funksjon som slett ikke er optimal.

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *