Stor oppdatering for WordPress

WordPress er et populært program som kan brukes til å lage nettsider og blogger. Versjon 4.9 er nå klar for nedlasting og denne gangen er endringene ganske store. WordPress skal bli enklere å bruke.

Les også: WordPress-skolen

Blant nyhetene er bedre arbeidsflyt, innebygd feilkontroll, bedre Widget-funksjon og det blir enklere å jobbe med temaer.

Nyheter i WordPress 4.9

Dette er en stor oppdatering. Her er noen av nyhetene:

 • Bedre arbeidsflyt
  Du kan fra før av planlegge fremtidige innlegg i WordPress, men nå kan du også planlegge fremtidig design av din nettside/blogg. Du får også tilgang til en lenke til et planlagt design av nettsiden din og kan sende dette til venner, kjente eller kolleger for å få kommentarer på et nytt design. Videre har WordPress fått en funksjon som gjør at du kan blokkere eventuelle endringer i designet dersom flere personer jobber med samme nettsiden.
 • Bedre koder og innebygd feilkontroll
  Jobber du med HTML og/eller CSS på nettsiden/bloggen din? Nå blir det enklere å kode i WordPress med tydeligere koder og feilkontroll. WordPress vil varsle deg hvis du er i ferd med å gjøre noe feil ved redigering av temaer og utvidelser.

 • Forbedret Widget-funksjon
  Widget-funksjonen kommer med flere forbedringer. Du har nå tilgang til en egen Widget for fotoalbum for nettsiden/bloggen din. Du kan også legge til bilder eller video inn i en tekst-widget.

 • Det blir enklere å bygge en nettside
  Det blir enklere å skifte tema (utseende og funksjoner) i WordPress. Du kan nå forhåndsvise et tema når du driver og leter etter det perfekte temaet for nettsiden/bloggen din. Menyene blir også enklere å sette opp i WordPress.

Du finner detaljene på wordpress.org.

Slik oppdaterer du WordPress

Du skal få en lenke i kontrollpanelet i WordPress som kan brukes til å oppdatere WordPress. Du kan eventuelt laste ned nyeste WordPress fra wordpress.org/download. Du finner norsk (bokmål) språkverjon av WordPress på nb.wordpress.org.

Kilde: WordPress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *