WordPress får nye funksjoner

wp

WordPress 4.7 Beta 1 er nå klar for nedlasting og testing, denne gangen med masse spennende nyheter, inkludert et flunkende nytt tema og enklere grensesnitt.

Les også: Installer WordPress på en egen PC

Dette er noen av nyhetene i denne betaversjonen:

 • Nytt standardtema
  Twenty Seventeen er navnet på det nye standardtemaet i WordPress 4.7. Dette temaet er rettet mot bedrifter – det er delt i flere seksjoner på hovedsiden og inkluderer mandge widgeter, navigasjonsmuligheter og sosiale menyer, også med mulighet for et logo.

  Videre kan temaet skreddersys med forskjellige farger og det er også tilpasset for multimediainnhold. Dette temaet skal fungerer uansett språk og uansett enhet.

 • Video Header
  Mulighet for plassering av video på toppen av siden, slik at nettsiden din blir lagt merke til.
 • Enklere installasjon og oppsett
  Det å sette opp en blogg eller en nettside er gjerne en omfattende prosess som blant annet innebærer valg av et tema, legge til sider og menyer. Denne prosessen blir enklere i versjon 4.7.

 • CSS med forhåndsvisning
  I WordPress 4.7 kan du skreddersy CSS med LIVE forhåndsvisning. Dermed kan du på enklere måte justere utssendet i et tema eller en utvidelse.

 • Tilgang til flere språkversjoner av WordPress
  Er det flere som bidrar til din WordPress-blogg eller en nettside, spesielt hvis de snakker ulike språk, kan bidragsyterne velge et annet språk enn de som administrerer WordPress. Det du må da gjøre er å installere flere språkversjoner, og disse språkene blir da tilgjengelige via kontrollpanelet i WordPress.

 • PDF-miniatyr forhåndsvisning
  Når du laster opp PDF-filer til bloggen eller nettsiden din, opprettes automatisk miniatyrbilder av filene, slik at det er enklere å skille disse filene fra hverandre.

Hvis du finner feil i denne betaversjonen kan du eventuelt melde fra om dette på wordpress.org.

Last ned WordPress 4.7 beta

Du kan laste ned betaversjonen fra wordpress.org. Du bør ikke installere denne versjonen på en blogg eller en nettside du jobber med til daglig. Du bør sette opp en testside for denne betaversjonen, gjerne en lokal installasjon på din egen PC. Du får veiledning om en slik installasjon i vår guide. Et alternativ er å bruke utvidelsen WordPress Beta Tester.

Den endelige versjonen av WordPress 4.7 skal etter planen lanseres tirsdag 6. desember 2017.

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *