Flere forbedringer i WordPress 4.2

wp

WordPress 4.2, med kodenavnet Powell, er nå klart for nedlasting. Blant nyhetene er nye funksjoner som gjør det enklere å dele innhold.

Deling av innhold

«Skriv om dette» er et verktøy som gjør det enkelt å dele interessant innhold du finner på nettet. Denne funksjonen lar deg ta små biter fra nettet, og legge dette inn i nye innlegg. Du kan bruke denne funksjonen til å klippe tekst, bilder og video fra en nettside.

Du kan redigere og legge til mer fra «Skriv om dette» før du lagrer eller publiserer det som et innlegg på ditt WordPress-nettsted. Funksjonen er tilgjengelig via Verktøy-menyen i WordPress.

Utvidet støtte for fremmede tegn

WordPress har nå fått utvidet støtte for ulike typer spesialtegn og for emojier, det vil si utvidet samling av smilefjes, uansett hvilken språkversjon av WordPress du bruker. Dette er mulig med Emoji, som nå støttes av WordPress.

Enklere kontroll av temaer

Det er nå enklere å skifte og tilrettelegge temaer i WordPress.

Lim inn innhold fra andre nettsteder

Det er nå mulig å lime inn («embed») innhold i WordPress direkte fra andre tjenester som Tumblr og Kickstarter.

Oppdatering av utvidelser blir enklere

Det er nå mye enklere å oppdatere utvidelser i WordPress. Det er bare å klikke på oppdaterings-lenken, og utvidelsen oppdateres. Du får ikke lenger en egen side med detaljer om prosessen, du får bare en linje som viser at oppdateringsprosessen er i gang.

Oppdater WordPress!

Har du nyere WordPress-versjon installert, skal den oppdateres automatisk. Dersom ikke dette har skjedd, kan du sette i gang oppdatering manuelt ved å klikke på en lenke i kontrollpanelet i WordPress. Det vil altså dukke opp en slik lenke når en ny oppdatering er klar.

Video

I denne videoen får du en oversikt over nyhetene i WordPress 4.2:

Kilde: WordPress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *