WordPress 4.1 gir bedre skriveopplevelse

wp

Etter en med tid med betatesting er WordPress 4.1 endelig klar, med kodenavnet «Dinah»., kalt etter jazzsangerinnen Dinah Washington.

Les også: WordPress-skolen

Blant nyhetene er bedre skriveverktøy, og et splitter nytt tema, Twenty Fifteen.

Twenty Fifteen

Det nye temaet Twenty Fifteen er minimalistisk, og fokuserer på bloggere. Temaet er i utgangspunktet laget med tanke på mobile enheter, men det skal passe for alle enheter – PC, nettbrett og mobiler. Dette temaet blir standardtemaet i WordPress.

Du finner det nye temaet på wordpress.org, men dette temaet blir uansett tilgjengelig når du oppdaterer WordPress til versjon 4.1.

Bedre skriveopplevelse

Skriveverktøyet er i versjon 4.1 bedre tilrettelagt for uforstyrret skriving. Når du starter å skrive noe, vil menyer og verktøy bli borte, slik at teksten du skriver, blir bedre synlig. Menyene og verktøyene kommer tilbake igjen når du slutter å skrive, og beveger musepekeren til høyre eller venstre.

wordpress_fullskjerm2

Mange WordPress-brukere er sikkert ikke klar over det, men WordPress har en fullskjermmodus eller distraksjonsfri modus, også kalt for fullskjemvisning. Dette er en modus som aktiveres ved å klikke på et symbol oppe til høyre, like over selve redigeringsboksen.

Hvis du aktiverer denne, fjernes mesteparten av menyene, og du får et større arbeidsområde å rutte med. Dette er ideelt for deg som skriver mye i bloggen din – du blir da ikke distrahert av alle knappene og menyene. Du kan på en enkel måte deaktivere denne ved å klikke på Avslutt fullskjermvisning-lenken.

Denne visningen er blitt forbedret i WordPress 4.1. Nå er det enklere å skifte mellom fullskjermmodus og normal modus – dette gjøre du ved å klikke på distraksjonsfri-knappen øverst til høyre.

Skift språkversjon

Det er nå enklelt å skifte spåkversjon – dette gjør du via kontrollpanel og innstillinger.

Avlogging på flere steder

Har du logget deg på WordPress på flere enheter, kan du nå gå til din profil, og logge deg av hvor som helst, i tilfelle du glemte å logge deg av andre steder.

Forslag om utvidelser

Du får nå forslag om utvidelser via Utvidelser-funksjonen i WordPress – disse forslagene er baserte på utvidelser du og andre brukere har valgt tidligere.

Ta backup først

Det kan være lurt å ta backup av din WordPress-installasjon i ni og ne. Ta gjerne backup før WordPress oppdateres – slik tar du backup av WordPress – les mer.

Last ned

WordPress 4.1 kan lastes ned fra wordpress.org, men har du WordPress fra før av, finner du en lenke i kontrollpanelet i WordPress som kan brukes til å oppdatere WordPress – det er enklest å bruke denne lenken for å oppdatere.

Kilde: WordPress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *