WordPress blir mer brukervennlig

wp

Testversjonen WordPress 4.1 Beta 1, er nå klar for nedlasting, dersom du har lyst å teste neste versjon.

Nytt tema

Det har vært en tradisjon i utviklingen av WordPress, at det kommer et nytt tema hvert år, også i 2015. Blant nyhetene i WordPress 4.1 er temaet Twenty Fifteen, et minimalistisk tema for bloggere. Dette temaet blir standardtemaet i WordPress.

Les også: WordPress-skolen

Det er fortsatt under utvikling, og er foreløpig kun tilgjengelig i betaversjonen. Du kan lese mer om det nye temaet på make.wordpress.org.

Enklere å skifte språkversjon

Allerede i WordPress 4.0 er alle språkversjoner inkludert i samme installasjonspakken. I versjon 4.1 blir prosessen ved å skifte språkversjon av WordPress ytterligere forenklet – du kan da endre språkversjonen via kontrollpanelet – innstillinger får en egen språkspalte.

Forbedret distraksjonsfri modus

wordpress_fullskjerm2

Mange WordPress-brukere er sikkert ikke klar over det, men WordPress har en fullskjermmodus eller distraksjonsfri modus, også kalt for fullskjemvisning. Dette er en modus som aktiveres ved å klikke på et symbol oppe til høyre, like over selve redigeringsboksen.

Hvis du aktiverer denne, fjernes mesteparten av menyene, og du får et større arbeidsområde å rutte med. Dette er ideelt for deg som skriver mye i bloggen din – du blir da ikke distrahert av alle knappene og menyene. Du kan på en enkel måte deaktivere denne ved å klikke på Avslutt fullskjermvisning-lenken.

Denne visningen blir forbedret i WordPress 4.1. Det skal bli mye enklere å skifte mellom fullskjermmodus og normal modus.

Bedre bildehåndtering

Bildefunksjonen i WordPress 4.1 blir enklere. Hvis du klikker på et bilde, som er på plass i et innlegg, vil du med en gang få diverse muligheter til å endre bildet i innlegget, blant annet størrelsen på bildet og hvordan bildet plasseres i forhold til en eventuell tekst rundt bildet.

Bedre utviklerverktøy

Den nye versjonen får også en rekke endringer som er tilrettelagt for utviklere. Les mer om disse endringene på wordpress.org.

Tilbakemeldinger

Hvis du finner en feil i WordPress 4.1, eller mener at noe fungerer mindre bra, kan du legge inn melding på wordpress.org, eller du kan legge inn en mer systematisk «bug report» på wordpress.org/core/reports, hvis du er fortrolig med den prosessen. Du finner en liste over alle kjente bugs på core.trac.wordpress.org, og en liste over alle feil som er blitt fikset, finner du på denne siden.

Lansering

WordPress 4.1 skal etter planen lanseres i desember 2014.

Last ned

Du kan laste ned WordPress 4.1 Beta 1 fra wordpress.org, du finner en direktelenke på denne siden.

WordPress 4.1 er fortsatt underutvikling, og bør ikke installeres for en WordPress-nettside du jobber med til daglig. Bruk den i et testmiljø, for eksempel på din egen PC, eller på en minnepinne – et alternativ er å installere utvidelsen WordPress Beta Tester.

Kilder: WordPress.org, Wpbeginner.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *