WordPress 4.0 er klar

wp2

Neste store oppdatering av det populære publiseringsverktøyet WordPress, versjon 4.0, er nå klar for nedlasting. Blant nyhetene i versjon 4.0 er at det blir enklere å velge språkversjon.

Samme installasjonsfil for alle språk

Det blir fra og med WordPress 4.0 enklere å installere WordPress på ulike språkversjoner. Tidligere måtte du bruke forskjellige installasjonsfiler for ulike språk, men med versjon 4.0 har alle språkversjoner samme installasjonsfil.

Les også: WordPress-skolen

Du kan med andre ord velge språkversjon under selve installasjonsprosessen. Resten av installasjonsprosessen vil da fortsette på det språket som er valgt. Det vil også være mulig å endre språkversjon via kontrollpanelet i WordPress, altså etter at installasjon er ferdig.

Dette vinduet får du når du installerer WordPress 4.0. Her kan du velge engelsk, norsk eller noe annet språk:

wordpress40_install

Hvis du har installert WordPress fra før av, vil du få melding om denne oppdateringen i kontrollpanelet i WordPress. Det er lurt å alltid ta backup av WordPress, før store endringer i systemet – les mer.

Bedre mediahåndtering

En av nyhetene i WordPress 4.0 er et såkalt «Media Grid View» – det betyr en mulighet til visning av bilder og annet mediainnhold i et rutenett. Denne strukturen skal øke brukervennligheten, og gjøre det raskere å holde styr på alle bildene.

Bedre redigeringsverktøy

Vinduet som brukes til å opprette og redigere innlegg, blir bedre. Knappene med alle redigeringsverktøyene, skal være lettere tilgjengelig, pluss at selve redigeringsvinduet endrer størrelse automatisk i det du skriver inn mer tekst. Videre skal forfatter nå kunne se eksternt innhold i selve redigeringsvinduet, altså innhold fra nettsteder som Youtube og Twitter.

Hvis du for eksempel legger inn nettadressen til en Youtube-video, kan du nå se hvordan den blir til en innebygget video. Det samme kan du gjøre med en Tweet-melding. Innbygging har altså blitt til en visuell opplevelse. Redigereren viser en forhåndsvisning av ditt innebygde innhold, som gjør at du med en gang ser hvordan nettsiden din ser ut.

Bedre kontroll over temaer, widgeter og utvidelser

Temaer blir mer fleksible – det betyr blant annet at widgeter får et eget panel ved justering av et tema. Utvidelser får tabellvisning, og dermed blir det enklere å holde styr på disse.

Du kan delta i WordPress-prosjektet

Alle som ønsker det kan delta i utviklingen av WordPress, på ulike måter. Du kan blant annet stemme på noen av ideene som er blitt foreslått som nye funksjoner i WordPress – det kan du gjøre på wordpress.org/ideas.

Last ned WordPress 4.0

WordPress 4.0 kan nå lastes ned fra wordpress.org/download.

Kilder: WordPress.org (1), WordPress.org (2), WordPress.org (3), WordPress.org (4), Wptavern.com, Wpbeginner.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *