WordPress får bedre bildebehandling

wp2

WordPress 3.9 har tidligere vært tilgjengelig som en prøveversjon, men nå er den endelige versjonen klar for nedlasting. Det populære publiseringsverktøyet har fått en rekke forbedringer, blant annet er det nå enklere å publisere tekst, bilder og musikk.

 

Les også: WordPress-guide

WordPress 3.9, med kodenavnet «Smith», er nå blitt lansert og er klar for nedlasting.

Bedre visuell redigering

Blant nyhetene er oppdatert visuell editor – den er både raskere, mer brukervennlig, og er oppdatert for støtte for mobile enheter. Du kan nå kopiere tekst fra programmer som Microsoft Word uten at tekstformatering kopieres med teksten – du trenger med andre ord ikke å kopiere teksten via et annet program for å bli kvitt formateringen.

Enklere bildebehandling

Det er nå lettere å foreta enkel redigering av bilder i selve redigeringsboksen, altså uten å måtte åpne et eget verktøy for denne oppgaven. Her kan du blant annet beskjære og rotere et bilde.

Videre er det nå enklere å laste opp bilder til WordPress – du kan nå klikke-og-dra bildene rett inn i redigeringsvinduet. WordPress 3.9 har fått forhåndsvisning av bilder, altså direkte i redigeringsvinduet. Det er også mulig å legge til musikk-spilleliste i bloggen din.

Last ned

Den nyeste WordPress-versjonen kan lastes ned fra nb.wordpress.org (norsk bokmål) eller engelsk utgave hvis du foretrekker det.

Før du oppdaterer WordPress kan det være lurt å ta backup av din Wordress-installasjon – les mer.

Hvis du allerede har WordPress installert, vil du få en melding i kontrollpanelet i WordPress – her finner du en lenke som gjør det svært enkelt å oppdatere WordPress.

wordpress39

Hvis du fortsatt ikke ser denne meldingen, kan det være lurt å vente – den vil nok dukke opp etter hvert. Det kan hende oppdateringen installeres automatisk – du kan sjekk dette i kontrollpanelet i WordPress – her skal versjonsnummeret stå i klartekst.

Det er bare å klikke på «Vennligst oppdater nå» og «Oppdater nå», og så er det bare å vente til oppdateringsprosessen er ferdig.

Kilde: WordPress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.