Stor WordPress-oppdatering i april

wp2

Det populære publiseringsverktøyet WordPress får en stor oppdatering i april. Det blir enklere å redigere tekst og bilder, og du får også muligheten å legge inn spillelister i bloggen din.

 

WordPress 3.9 lanseres

WordPress skal i neste måned få nye funksjoner og en rekke forbedringer. Det dreier seg om WordPress 3.9, og noen av disse forbedringene er allerede blitt rullet ut til WordPress.com, det vil si den delen av WordPress du kan kjøre direkte i nettleseren.

Les også: WordPress på webhotell
Les også: WordPress på din egen PC

I april vil altså brukere av WordPress.org også få gleden av nyhetene, det vil si den delen av WordPress som du kan installere på egen datamaskin eller på webhotell. Du kan faktisk, allerede nå, teste ut betaversjonen, hvis du ønsker det – les mer på wordpress.org.

Enklere og raskere redigering

Verktøyet du bruker til å redigere WordPress-innlegg, blir bedre, altså det visuelle. Ytelsen blir bedre, og WordPress får bedre kompatibilitet med ulike tekstprogrammer. Når du kopierer tekst fra for eksempel Microsoft Word, kan du velge at teksten kopieres inn som ren tekst uten spesiell formatering.

Du får muligheten til å endre størrelsen på et bilde, rett og slett ved å dra i hjørnene på bildet, pluss at du kan eventuelt endre plasseringen av et bilde. Dette kan du altså gjøre uten å måtte kjøre opp et ekstra verktøy i WordPress.

WordPress får nå ordentlig forhåndsvisning av bilder du legger i innleggene dine. Klikk-og-dra muligheten i WordPress forbedres. Du kan nå klikke-og-dra en fil direkte inn i et innlegg, altså uten å måtte åpne et ekstra verktøy for dette.

En ny funksjon i WordPress gjør at nå er det enkelt å legge til musikk til bloggen din, til og med hele spillelister, hvis du ønsker det. Dette er nå mulig med mediaverktøyet i WordPress. Du har da muligheten til å bestille låter via WordPress, og legge disse i bloggen din.

Kilde: wordpress.com

You may also like...

1 Response

  1. Daniel sier:

    Aha, strålende! Takker for oppsummeringen.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *