Lag din egen meny i Windows!

Windows 10 har en meny som mange brukere ikke er klar over. Hvis du høyreklikker med musen på startknappen i Windows 10 får du opp en meny som gir deg tilgang til mange nyttig funksjoner i Windows.

Les også: Windows 10-triks

WinX Menu

Win+X Menu Editor er et gratis program som gjør denne menyen enda bedre, fordi du kan tilrettelegge den slik du vil ha den! Du kan nemlig redigere denne såkalte Windows-X-menyen, altså fjerne snarveier du ikke trenger og legge til snarveier som er nyttige for deg.

Last ned

Nettsiden til programmet Win+X Menu Editor finner du på winaero.com. Du finner nedlastingslenken på winaero.com – det kan være en utfordring å finne riktig fil på grunn av mye reklame, men du skal klikke på «Download link: Click here to download the file». Last ned og pakk opp ZIP-filen og kjør selve programfilen (WinXEditor.exe).

Falsk alarm fra antivirus

Det kan hende at antivirus, for eksempel Windows Defender, reagerer på dette programmet. Dette er ganske vanlig reaksjon fra Windows Defender og den kommer fordi det er ikke Microsoft som har utviklet denne appen – dette er altså falsk alarm. Du kan klikke på «Mer info»-lenken i Defender-vinduet og velge å kjøre likevel.

Slik fungerer Win-X Menu Editor

Før du kjører programmet kan det være lurt å høyreklikke på programfilen (WinXEditor.exe) og velge å feste til Start eller feste til oppgavelinjen i Windows. Da har du enklere tilgang til det.

Når du kjører programmet Win+X Menu Editor får du opp et programvindu og dette vinduet viser en liste over nåværene snarveier på menyen (det vil si høyreklikk på Startknappen) og her får du muligheten til å fjerne en snarvei ved å klikke på den og klikke på Remove. Klikk på «Add a program» hvis du ønsker å legge til en ny snarvei på denne menyen. Du kan hende at du må starte PC-en på nytt for å se virkningen eller du kan prøve «Restart Explorer»-knappen.

Flere alternativer

Dette er noen av de alternativene Win-X Menu Editor byr på:

  • Add a program legger til nye snarveier.
  • Add a preset kan brukes til å legge til snarveier til en rekke funksjoner og programmer som slå av PC, tjenester, Paint, Kalkulator, Windows Media Player og Notisblokk.
  • Add a control panel item brukes til å legge til snarveier til funksjoner fra kontrollpanelet i Windows.
  • Add an administrative tool legger til snarveier til forskjellige verktøy for administrator, inkludert datamaskinbehandling, diskopprying og hendelsesliste.

Gratis, brukervennlig og nyttig!

Vi bruker Win-X Menu Editor og den fungerer som en drøm. Det er veldig enkelt å bruke og du kan bruke det til å lage din egen meny – du kan legge snarvei til programmer og funksjoner som du bruker mest.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *