Slik installerer du Windows uten DVD
Du kan installere Windows fra en DVD eller en minnepinne, men hvordan kan du installere Windows uten DVD eller minnepinne? Det er dette programmet WinToHDD gjør mulig og det er helt gratis.

Les også: Installer Windows på nytt

Utviklerne bak WinToHDD er de samme som utviklet WinToUSB, det vil si programmet som gjør det enkelt å installere Windows på en minnepinne.

Programmet WinToHDD kan altså brukes til å installere Windows uten bruk av en DVD eller en minnepinne, men du kan kun installere en ny Windows på en annen harddisk/SSD-enhet/partisjon enn nåværende Windows. Du kan med andre ord ikke reinstallere Windows på samme drevet du kjører WinToHDD på.

Du må ha ISO-filen

Forutsetningen for å kunne installere Windows med WinToHDD er at du har ISO-filen til den Windows-versjonen du skal installere. Du kan få tak i ISO-filen for Windows 10 på microsoft.com Programmet henter installasjonsfilene for Windows i ISO-filen og bruker disse til å installere på et annet drev. Programmet har et enkelt og brukervennlig grensesnitt. Du kan velge mellom å installere Windows på nytt, installere Windows fra bunnen av eller klone systemet.

Slik gjør du det

Last ned og kjør WinToHDD-programmet og du får da opp programvinduet du ser her til høyre. Velg et av alternativene, for eksempel «New Installation» og bla deg frem til ISO-filen for Windows-versjonen du skal installere. Du vil da få opp en eller flere Windows-versjoner i en liste. Velg den Windows-versjonen som er aktuell og klikk på Next-knappen. Du får da opp en liste over partisjoner og skal velge en av partisjonene som skal installeres på. Deretter er det bare å fortsette installasjonen som normalt.

Last ned

Du finner WinToHDD på easyuefi.com. WinToHDD støtter Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Kilder: Easyuefi.com, Intowindows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.