Avslutt PC-en med denne appen

Det finnes flere forskjellige måter å slå av en PC på. Windows har en egen funksjon via startmenyen.

Les også: Programvare-porten

WinExit er en app som byr på en mulighet å planlegge dette, det vil si du kan slå av PC-en til et bestemt klokkeslett. Du kan bruke denne appen til å slå av eller restarte PC-en, eventuelt sette den i hvilemodus.

WinExit

Du finner WinExit på pazera-software.com. Du kan for eksempel klikke på Windows 64-bit Portable, last ned, pakk ut ZIP-filen og kjør programfilen (WinExit-exe). Det kan være lurt å pakke ut filen på skrivebordet, fordi da har du enklere tilgang til appen.

Hvis Windows Defender blokkerer filen kan du klikke på Mer info og Kjør likevel. Denne appen trenger ikke installasjon.

Du får opp programvinduet og får flere valg:

  • Action to perform – du velger hva som skal skje når du klikker på Start-knappen. Klikk på Start-knappen for å aktivere handlingen du har valgt.

  • Perform the selected action after the specified time has elapsed – du kan velge hvor lenge appen skal vente på å gjennomføre det som skal skje.

  • Perform selected action on the specified date and time – du velger dato og klokkeslett for den aktuelle handlingen.

  • Quick actions – du kan klikke på én av knappene for å sette i gang spesifikk handling, for eksempel å slå av PC-en. Fjern haken ved Ask before performing a quick action dersom du ønsker at handlingen skal skje umiddelbart, altså uten en bekreftelse fra deg.

Windows har jo egen funksjon for å blant annet avslutte PC-en. Hensikten med WinExit er først og fremst å kunne planlegge handlingen og at de ulike funksjonene skal være lett tilgjengelige.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *