Derfor misliker vi Windows 10

Alt var bedre før, sies det, men er Windows 10 egentlig så dårlig? Ja, faktisk. På denne siden finner du argumentet mot Windows 10.

Les også: Den store Windows-guiden

Dette er kun et lite utvalg av ankepunkter – det finnes nok flere punkter. Konklusjonen er at det er Windows 7 som er foretrukket.

Derfor er Windows 10 dårlig

 • Innstillinger + kontrollpanel
  Du finner innstillinger på to steder i Windows 10, nemlig innstillinger og kontrollpanel. Dette gjør Windows 10 mer komplisert enn den trenger å være. Microsoft har riktignok fjernet kontrollpanel fra høyreklikk på startmenyen (gjelder Creators Upate), men du kan fortsatt få opp kontrollpanelet ved å skrive kontrollpanel i søkevinduet i Windows.
 • Fliser
  Microsoft introduserte flisene i Windows 8 og de fleste er enige i at dette er en uting. Folk har selvfølgelig forskjellige erfaringer, men mange opplever at flisene skaper rot på skrivebordet, med mindre du har berøringsskjerm.

 • Microsoft Edge
  Microsoft klarer rett og slett ikke å lage en god nettleser. Microsoft Edge er riktignok et godt forsøk, en nettleser som er mye bedre enn Internet Explorer. Den nye nettleseren er likevel ikke fleksibel nok.

 • Personvern
  Da Windows 10 ble lansert var personvern-delen ganske dårlig. Windows 10 sender infromasjon til Microsoft dersom du ikke endrer standarinnstillingene, noe de fleste ikke er klar over. Microsoft gjorde et forsøk ved å forbedre personvernet i Creators Updade – da fikk brukerne foreta endringer under installasjonen – problemet er at mange brukere ikke er klar over hva de egentlig bør endre på og da er vi like langt.

 • Viser reklame
  Microsoft har funnet ut at det er lurt å vise reklame på ulike steder i Windows 10-grensesnittet. Du kan riktignok fjerne denne reklamen, men dette er ikke alle brukere klar over.

  Tips: Slik blir du kvitt reklamen!

 • Windows Update
  Windows Update er blitt mindre fleksibel i Windows 10. Microsoft gir brukerne minimal kontroll over oppdateringer. Enkelte sikkerhetsoppdateringer lastes ned som en pakke og dermed vet ikke brukerne hva som installeres enekeltvis.

  I tillegg har Microsoft bestemt seg for å gi brukeren minimal informasjon om hver oppdatering. Microsofts argumentasjon er at det er best at brukeren ikke trenger å tenke på oppdateringene – det øker sikkerheten, mener Microsoft.

  Noen av punktene vi nevner her om Windows Update gjelder riktignok alle Windows-versjoner, men vi tar det med likevel.

  Tips: Slik får du kontrollen over Windows Upate!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *