Kriseoppdatering for Windows XP

Microsoft sluttet egentlig å oppdatere Windows XP i 2014, men nå anser programvaregiganten at et nytt sikkerhetshull er såpass alvorlig at det velger å gjøre et unntak.

Les også: Ny sikkerhetspakke for Windows

Denne gangen dreier det seg om en sårbarhet som gjør det enklere for ormer å komme inn i systemet, på lignende måte som WannaCry i 2017.

Her er oppdateringen

Microsoft har jo tidligere blokkert sikkerhetsoppdateringer for Windows XP, men Microsoft gjør altså et unntak og har lagt ut en lenke som gjør det mulig å laste ned den aktuelle kriseoppdateringen. Du kan laste ned oppdateringen fra microsoft.com.

Vi prøver denne oppdateringen på en gammel Windows XP-installasjon og merkelig nok klarer ikke Internet Explorer å vise denne nettsiden og heller ikke Firefox. Den eneste nettleseren som fungerer hos oss er Chrome.

Windows XP brukes fortsatt

Vi kan se at Windows XP brukes fortsatt – ifølge statcounter.com har Windows XP markedsandel på 1,67 prosent. Ifølge netmarketshare.com har Windows XP en markedsandel på 3,57 prosent.

Windows XP kan fortsatt oppdateres

Microsoft har altså blokkert for sikkerhetsoppdateringer, men det finnes et triks som gjør at Windows XP likevel kan laste ned og installere sikkerhetsoppdateringer – les mer om dette i vår artikkel.

Kilder: Microsoft, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *