Kriseoppdatering for Windows XP

Siste gang Microsoft oppdaterte Windows XP var i 2014, men Microsoft anser WannaCrypt-trusselen såpasss alvorlig at programvaregiganten har lagt ut sikkerhetsoppdatering for det gamle operativsystemet.

Les også: Omfattende ransomware-angrep

Microsoft la egentlig ut en sikkerhetsoppdateringen i mars for sårbarheten som WannaCrypt utnytter, men ikke for Windows XP.

Problemet er at WannaCrypt angriper alle datamaskiner som ikke er blitt oppdatert, dette gjelder også datamaskiner med Windows XP installert.

– Alvorlig situasjon

– Vi vurderer denne situasjonen såpass alvorlig at vi bestemte oss for å lage en sikkerhetsoppdatering også for Wndows XP, sier Phillip Misner fra Microsoft.
Det kan nevnes at Microsoft har også oppdatert antivirusprogrammet Windows Defender og det skal nå kunne oppdage den nye trusselen.

Last ned oppdateringen

Du finner den kritiske oppdateringen for Windows XP på catalog.update.microsoft.com. Denne lenken gir deg forresten tilgang til den kritiske oppsateringen for alle Windows-versjoner, men hvis du allerede har brukt Windows Update eller har valgt å oppdatere Windows automatisk, trenger du ikke å laste ned noe her.

Ingen flere oppdateringer, men…

Windows XP vil fortsatt ikke kunne få oppdateringer via Windows Update, fordi Microsoft hadde egentlig slutttet å oppdatere systemet. Det finnes likevel et triks som gjør at du likevel kan laste ned og installere oppdateringer for Windows XP – les mer om dette i vår artikkel.

Kilde: arstechnica.com, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.