Microsoft har allerede fikset alvorlig hull i Windows

Det er tidligere i dag blitt kjent at det er blitt oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i en såkalt WPA-krypteringsprotokoll.

Les også: Svært alvorlig sikkerhetshull i WPA
Det er et hull som gjør at en angriper kan lese datatrafikk som overføres mellom et trådløst aksesspunkt og enhetene som mottar dataen fra aksesspunktet. Ifølge sikkerhetseksperter skal enheter med macOS, Windows, iOS, Android og Linux være berørt av dette hullet.

Windows allerede fikset

Nå har Microsoft kommentert denne saken og sier at selskapet har allerede lagt ut en oppdatering for Windows som skal fikse sikkerhetshullet.

Dette betyr at dersom du har oppdatert Windows har du altså fikset dette hullet allerede. Microsoft skal etter planen publisere mer informasjon om denne saken senere i dag. Dette melder nettstedet theverge.com.

Android og Linux er fortsatt sårbare

Enheter med Android og Linux skal fortsatt være sårbare i forhold til dette sikkerhetshullet. Det betyr blant annet at angripere skal kunne manipulere nettsider. Google skal ha planer om å legge ut en fiks i løpet av de neste ukene.

Sørg for å holde enhetene oppdatert

Organisasjonen The Wi-Fi Alliance, som er ansvarlig for å utvikle Wi-Fi-teknologien, oppfordrer brukere til å holde alle enheter oppdatert.

Kilder: theverge.com, wi-fi.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *