Oppdateringer for eldre Windows

Ny nettside er lanssert som oppdaterer gamle Windows-versjoner.

Les også: Windows beste og verste

Det er ikke Microsoft som står bak denne nettsiden, men et prosjekt som er såkalt «community-based», det vil si det er laget av flere personer på dugnad.

Hvorfor?

Hva er egentlig hensikten med dette prosjektet? Dette sier de selv på sin nettside: «This project is for archival purposes only.» Det betyr at prosjektet handler mer om arkivering av gamle Windows-oppdateringer og mindre av praktisk betydning, men prosjektet kan selvsagt brukes på de aktuelle Windows-versjonene.

Hvordan?

Oppdateringene lastes ned via såkalt The Wayback Machine. Det er en tjeneste som arkiverer all verdens nettsider tilbake i tid. Deretter er filene (oppdateringene) behandlet for å sikre at de virker, altså kvalitetssikring.

Les også: Hva er Wayback Machine?

Oppdateringene lastes ned på egne servere slik at de er lettere tilgjengelige for brukerne. Du må ha Internet Explorer for å få tak i oppdaterinene, fordi eldre Windows-versjoner er ikke kompatible med moderne nettlesere.

Windows Update Restored

Du finner nettsiden på windowsupdaterestored.com. Den gjør det mulig å oppdatere følgende Windows-versjoner. Husk at du må bruke Internet Explorer for å oppdatere:

  • Windows 98
  • Windows NT 4.0
  • Windows 95

Du vil da kunne oppdatere Windows via denne nettsiden. Prosjektet støtter altså foreløpig kun Windows 95, Windows 98 og Windows NT 4.0. Planen er å prosjektet skal kunne oppdatere flere Windows-versjoner.

Ikke fra Microsoft

De som står bak prosjektet presiserer at dette er ikke fra Microsoft og at de som eventuelt brukes disse oppdateringene gjør det på egen risiko.

Kilde: tomshardware.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *