Oppdateringer for eldre Windows

Denne nettsiden oppdaterer gamle Windows-versjoner.

Les også: 0Patch

Det er ikke Microsoft som står bak denne nettsiden, men et prosjekt som er såkalt «community-based», det vil si det er laget av flere personer på dugnad.

Hvorfor?

Hva er egentlig hensikten med dette prosjektet? Dette sier de selv på sin nettside: «This project is for archival purposes only.» Det betyr at prosjektet handler mer om arkivering av gamle Windows-oppdateringer og mindre av praktisk betydning, men prosjektet kan selvsagt brukes på de aktuelle Windows-versjonene.

Hvordan?

Oppdateringene lastes ned via såkalt The Wayback Machine. Det er en tjeneste som arkiverer all verdens nettsider tilbake i tid. Deretter er filene (oppdateringene) behandlet for å sikre at de virker, altså kvalitetssikring.

Les også: Hva er Wayback Machine?

Oppdateringene lastes ned på egne servere slik at de er lettere tilgjengelige for brukerne. Du må ha Internet Explorer for å få tak i oppdaterinene, fordi eldre Windows-versjoner er ikke kompatible med moderne nettlesere.

Windows Update Restored

Du finner nettsiden på windowsupdaterestored.com. Den gjør det mulig å oppdatere følgende Windows-versjoner. Husk at du må bruke Internet Explorer for å oppdatere (du kan eventuelt laste ned Internet Explorer fra windowsupdaterestored.com):

  • Windows XP
  • Windows 2000
  • Windows Me
  • Windows 98
  • Windows NT 4.0
  • Windows 95

Du vil da kunne oppdatere Windows via denne nettsiden. Prosjektet støtter altså foreløpig kun Windows XP, 2000, Windows Me, Windows 95, Windows 98 og Windows NT 4.0. Planen er å prosjektet skal kunne oppdatere flere Windows-versjoner.

Ikke fra Microsoft

De som står bak prosjektet presiserer at dette er ikke fra Microsoft, men selve oppdateringene er hentet fra Microsoft. Du bruker disse oppdateringene på egen risiko.

Kilde: tomshardware.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *