Microsoft-konto vs lokal konto i Windows

Hva er egentlig forskjellen mellom Microsoft-konto og lokal konto i Windows? Her får du oversikten!

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Microsoft-konto

Hvis du bruker Microsoft-konto for å logge deg på Windows får du på enklere måte tilgang til forskjellige Microsoft-tjenester som One Drive, live.com, Skype, Outlook og Microsoft 365 (tidligere Office 365).

Dette innebærer at data fra din PC blir sendt til Microsoft. Selv påstår Microsoft at personvernet er ivaretatt – du skal få e-postmelding dersom det oppdages unormal aktivitet på din konto.

Enkelte tjenester krever faktisk at du bruker Microsoft-konto. Microsoft-kontoen gir deg også en mulighet til å synkronere data og innstillinger mellom PC-er.

Bruker du lokal konto, men ønsker å bytte til Microsoft-konto, kan du gjøre dette via Start, Innstillinger, Kontoer, Din informasjon (under kontoinnstillinger dersom du har Windows 11) og klikk på Logg på med en Microsoft-konto i stedet.

Fordeler:

+ Sømløs forbindelse til Microsoft-tjenester.
+ Mulighet for synkronisering av data mellom enheter.

Ulemper:

– Data blir sendt fra PC-en din til Microsoft.
– Dårligere sikkerhet fordi Microsoft-konto er nettbasert.

Lokal konto

Lokal konto i Windows er ikke koblet til Microsoft, og sender ikke data til Microsoft. PC-en er koblet til internett, men forbindelsen til Microsoft-tjenester er ikke like sømløs. Du bruker lokal konto hvis ikke du trenger å synkronisere data mellom andre enheter. Du trenger ikke e-postadresse for å bruke denne kontoen. Du trenger bare brukernavn og passord. Bruker du lokal konto for å logge deg på Windows er det ikke like enkelt å bruke Microsoft-tjenester.

Har du lokal konto, men ønsker å endre brukernavn kan du gjøre dette via kontrollpanelet i Windows. Bruk søkeordet kontrollpanel via søkevinduet i Windows og klikk på Kontrollpanel. Klikk på Brukerkontoer og videre på Brukerkontoer. Her kan du klikke på Endre kontonavn for å endre brukernavnet for denne kontoen.

Bruker du Microsoft konto, men ønsker å bytte til lokal konto, kan du gjøre dette via Start, Innstillinger, Kontoer, Din informasjon (under kontoinnstillinger dersom du har Windows 11) og klikk på Logg på med lokal konto i stedet.

Ønsker du å bytte til pålogging fra PIN-kode (påloggingsalternativet på den aktuelle PC-en) til passord kan du gjøre dette ved å klikke på Påloggingsalternativer i innloggingsvinduet og du kan da velge passord-alternativet. Vi testet dette på egen PC og måtte ha to omstarter av PC-en før vi fikk passordalternativet som standard pålogging.

Fordeler:

+ Data blir ikke sendt til Microsoft.
+ Bedre sikkerhet fordi lokal konto er ikke nettbasert.

Ulemper:

– Forbindelsen til Microsoft-tjenester er ikke like sømløs.
– Tilbyr i utgangspuktet ikke synkronisering mellom enheter.

Kilde: zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *