Gratis pakke for deg som savner Movie Maker
Windows Live Essentials, også kalt for Windows Essentials, var en populær pakke med flere gratisprogrammer som Microsoft stoppet utvikling av i 2014.

Les også: Programvare-porten

Pakken er ikke lenger tilgjengelig fra Microsoft, men det finnes arkiv på nettet som tar var på det meste som tidligere har værrt tilgjengelig på nettet.

Kan lastes ned gratis

Denne pakken har blant annet e-postprogrammet Mail, bildeprogrammet Photo Gallery og videoprogrammet Movie Maker, tekstprogrammet Writer, filteret Family Safety, OneDrive og Messenger. Mange av disse programmene fungerer ikke lenger, men programmer som Movie Maker og Windows Photo Gallery skal virke helt fint, både med Windows 7 og Windows 10.

Windows Live Essentials kan laste ned fra archive.org. Klikk på 6 Files-lenken, pakk opp filene og kjør filen wlsetup-all.exe. Du får da opp et vindu med to muligheter. Du kan installere alle programmene i pakken eller du kan velge enkelte programmer. Dette nettstedet er forresten ganske tregt så du må regne med at det tar tid å laste ned filene.

Foto og video

Siden mesteparten av programmene uansett ikke fungere anbefaler vi at du velge å installere enkelte programmer. Vi anbefaler Photo Gallery and Movie Maker. De andre alternativene vil enten ikke fungere eller de finnes i nyere versjon. Velg bort de andre og klikk på Install-knappen.

Støtter ikke norsk språkutgave av Windows

Det viser seg at denne pakken ikke støtter norsk utgave av Windows. Du må ha engelsk versjon for å installere den. Merkelig nok kan du bytte til engelsk versjon av Windows, installere pakken og bytte tilbake til norsk versjon av Windows uten at dette påvirker pakken.

Dette kan du gjøre via Start, Innstillinger, Tid og språk, Område og språk. Her kan du legge til et språk, laste ned engelsk språkpakke og endre visningspråk til English (United States). Deretter kan du installere Windows Essentials og bytte tilbake til norsk når du er ferdig.

Kilder: thewindowsclub.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *