Her får du enkel tilgang til Windows ISO-filer
Hvorfor skal det være så vanskelig å finne en ISO-fil til en bestemt Windows-versjon? Det finnes heldigvis et gratisprogram som fikser dette. Programmet trenger ikke installasjon – du bare velger den Windows-versjonen du vil ha og laster ned.

Les også: Windows 10-triksene

Hva er en ISO-fil?

En ISO-fil for Windows kan brukes til å reinstallere eller reparere Windows – du finner en gjennomgang av dette i vår guide. Windows ISO Downloader er et gratis program som gjør det mulig å laste ned ISO-filer av Windows-versjoner fra Microsofts servere. Les mer om ISO-filer i vår guide.

Lettere tilgjengelig

Du finner riktignok ISO-filer på denne (Windows 10) og denne (Windows 7), men dette er på hver sin side. Med Windows ISO Downloader kan du få enklere tilgang til ISO-filene til forskjellige Windows-versjoner. Windows ISO Downloader krever ikke installasjon.

Den eneste utfordringen med Windows ISO Downloader er å finner den korrekte ISO-filen, fordi programmet kommer med en ganske lang liste over Windows-alternativer.

For å gjøre valget enklere kan vi si at Windows «N» er laget for Europa og «KN» er laget for Korea. Forklaringen på dette er at Microsoft måtte merke disse Windows-versjonene etter at selskapet tapte rettsak mot Europakommisjonen i 2004. Disse Windows-versjonen er uten Windows Media Player.

Last ned

Du finner Windows ISO Downloader på heidoc.net – det er filen Windows ISO Downloader.exe du skal laste ned. Programmet trenger ikke installasjon – du bare kjører filen. Du kan klikke på for eksempel Windows 10 og du kan da velge en versjon. Her kan du velge for eksempel Windows 10 April 2018 Update – Windows 10 Home/Pro.

Hensikten med ISO filen er jo at du skal ha muligheten til å reinstallere eller reparere Windows, selv om du eventuelt har mistet DVD-en. Du kan nemlig bruke ISO-filen til å brenne en DVD for å lage en oppstart-DVD, eventuelt kan du bruke ISO-en til å installere Windows virtuelt. Vær klar over at en slik ISO-fil gir deg ikke gratis Windows – du må fortsatt ha gyldig lisens for å aktivere Windows.

Når du har valgt en aktuell Windows-versjon klikker du på Confirm-knappen og du kan da velge språkversjon, for eksempel Norwegian. Klikk til slutt på Confirm-knappen og du får nedlastingslenker i programvinduet. Klikk på en av lenkene (32-bit eller 64-bit) og last ned ISO-filen.

Skal du velge en annen Windows-versjon er det bare å avslutte (klikk på krysset øverst til høyre) Windows ISO Downloader-vinduet og kjør Windows ISO Downloader.exe-filen på nytt.

Kilder: heidoc.net, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *