ISO-filer for å installere Windows på nytt

Hvis du har såpass store problemer med PC-en din kan det være aktuelt med en siste utvei, nemlig å installere Windows på nytt.

Les også: Slik løser du Windows problemer
Les også: Slik installerer du Windows på nytt

Du kan bruke en prosedyre fra Microsoft for å installere Windows på nytt. Vi beskriver denne prosedyren i vår guide.

Problemet med denne prosedyren er at du får kun den nyeste versjonen av Windows 10. Dersom du ønsker å installere en eldre versjon av Windows 10 må du bruke et tredjepartsvertøy og det er dette vi gjennomgår på denne siden. Det kan nevnes at du kan også laste ned Windows 7 og Windows 8 med dette verktøyet.

Windows ISO Downloader trenger ikke installasjon – du bare velger den Windows-versjonen du vil ha og laster ned. For ordens skyld, dette verktøyet laster ned originalversjon av Windows fra Microsoft, så du får altså ekte vare.

Den eneste utfordringen med Windows ISO Downloader er å finner den korrekte ISO-filen, fordi programmet kommer med en ganske lang liste over Windows-alternativer.

For å gjøre valget enklere kan vi si at Windows «N» er laget for Europa og «KN» er laget for Korea. Forklaringen på dette er at Microsoft måtte merke disse Windows-versjonene etter at selskapet tapte rettsak mot Europakommisjonen i 2004. Disse Windows-versjonen er uten Windows Media Player.

Hva er en ISO-fil?

En ISO-fil for Windows kan brukes til å reinstallere eller reparere Windows – du finner en gjennomgang av dette i vår guide. Windows ISO Downloader er et gratis program som gjør det mulig å laste ned ISO-filer av Windows-versjoner fra Microsofts servere. Les mer om ISO-filer i vår guide.

Last ned

Du gjøre dette uansett på eget ansvar. Det du laster ned er ekte Windows fra Microsoft, men du har ingen garanti for at denne operasjonen gjennomføres uten problemer.

Du finner Windows ISO Downloader på heidoc.net – det er filen Windows ISO Downloader.exe du skal laste ned. Programmet trenger ikke installasjon – du bare kjører filen. Det dukker opp et reklamevindu. Vent litt (eller klikk på krysset for å fjerne vinduet), så dukker nedlastingsfilen opp. Kjør nedlastingsfilen.

Det dukker opp et vindu med videoreklame – du kan ikke fjerne reklamevinduet, men du kan klikke på selve programvinduet som er plassert under reklamen og fortsette å bruke programmet. Du kan eventuelt bruke hurtigtasten Alt+Tab for å flytte fokus fra reklamevinduet til programvinduet.

Øverst til høyre i programvinduet får du opp en liste over Windows-versjoner. Du kan klikke på for eksempel Windows 10 og du kan da velge en versjon. Videre skal du klikke på rullegardinmenyen til venstre (Velg versjon). Her kan du velge for eksempel Windows 10 Version 2004. Klikk på Bekreft-knappen. Deretter skal du velge språkversjon, for eksempel Norsk og klikk deretter på Bekreft-knappen. Du får nå opp to knapper, 32-bit og 64-bit. Du skal velge den som er riktig i ditt tilfelle. Så er det bare å lagre ISO-filen.

Poenget er at du skal velge den versjonen du allerede har, det vil si den versjonen du har produktnøkkelen til.

Hensikten med ISO filen er jo at du skal ha muligheten til å reinstallere eller reparere Windows, selv om du eventuelt har mistet DVD-en. Du kan nemlig bruke ISO-filen til å brenne en DVD for å lage en oppstart-DVD, eventuelt kan du bruke ISO-en til å installere Windows virtuelt. Vær klar over at en slik ISO-fil gir deg ikke gratis Windows – du må fortsatt ha gyldig lisens for å aktivere Windows.

For ordens skyld, du kan også laste ned en ISO-fil på denne måten og installere den uten produktnøkkel. En Windows-versjon du installerer på den måten vil kunne fungere uten at du aktiverer den, men med noe redusert funksjonalitet.

Det viser seg at dette programmet fungerer kun for ISO-filer for Windows 8.1 og Windows 10. Vi prøvde å laste ned Windows 7, men fikk en feilmelding.

Kilder: heidoc.net, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.