Dagens tips: Windows Insider

Du kan laste ned og prøve Windows-funksjoner før funksjonene lanseres offisielt. Denne guiden forteller deg om Windows Insider.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Før vi går videre

Du bør ikke aktivere Windows Insider på en PC du arbeider med til daglig, fordi dette er prøveversjon av Windows som ofte er ustabil. Du bør installere Windows Insider på en ekstra PC du kun bruker for å teste operativsystem og programvare.

Les også: VirtualBox-guide

Det ideelle er egentlig å installere den på en virtuell maskin med VirtualBox, fordi da kan du faktisk ha den på den samme PC-en du arbeider med til daglig.

Slik gjør du det!

Windows Insider er en mulighet til å teste ut kommende funksjoner i Windows før de lanseres. Ifølge Microsoft må du bruke Windows 10 eller Windows 11 med gyldig lisens og aktivert.

Du må ha Microsoft-konto for å gå videre og denne får du via account.microsoft.com. Du kan registrere deg på Windows Insider via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Insider Program. Klikk på Kom i gang-knappen under Motta Insider Prevew-versjoner og følg instruksene på skjermen.

Du kan også registrere deg som Insider-bruker via nettsiden insider.windows.com.

Ulike typer Windows Insider

Det finnes forskjellige typer Windows Insider som du må bestemme deg for:

 • Dev Channel
  Denne utgaven er for teknikere som ønsker å teste nye funksjoner som ikke er ordentlig testet ennå. Denne utgaven er gjerne ganske ustabil.

 • Beta Channel
  Denne utgaven er mer stabil enn Dev Channel, fordi nye funksjoner er testet før de legges ut.

 • Release Preview Channel
  Dette er forhåndsvisning av funksjoner før de legges ut. Dette er den mest stabile versjonen.

Det er nok mest naturlig å velge Dev Channel, fordi du får raskest tilgang til nye funksjoner, men vær oppmerksom på at funksjonene er ustabile. Du bruker tross alt en test-PC eller en virtuell maskin for å teste nye funksjoner og da er det liten vits i de andre kanalene, men det er ditt valg.

Du kan når som helst endre hva slags type Windows Insider du har. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Insider Program. Her kan du klikke på lenken øverst og velge typen Windows Insider du vil ha.

Feilmeldinger

Hvis du får en feilmelding når du prøver å bli en Windows Insider-bruker kan du prøve følgende:

 • For å kunne være Windows Insider-bruker må du være logget på med Microsoft-konto.

 • Du kan prøve å slette WindowsSelfHost-mappe i registret i Windows. Vær oppmerksom på at det å jobbe med registeret er i utgangspunket farlig, fordi det er ingen angremulig. Du bør helst gjøre dette på en test-PC. Søk etter regedit via søkevinduet i Windows og klikk på Registerredigering for å starte den. Bla deg frem til HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, Microsoft, WindowsSelfHost og slett hele WindowsSelfHost-mappen. Start PC-en på nytt og prøv igjen å registrere deg som Windows Insider-bruker.

  Du kan eventuelt vente og prøve igjen etter en dag eller to.

 • Hvis ingenting virker kan du prøve å installere Windows på nytt. Les mer i vår artikkel.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *