Slik avslutter du PC-en din på 5 sekunder!

Hvordan pleier du å avslutte Windows/PC-en din? Hvor lang tid tar det før PC-en faktisk slår seg av? Hva er den raskeste metoden som finnes? Vi vet om en metode som tar kun 5 sekunder, uansett hvilke programmer du kjører og uansett hvor mange programmer du kjører.

Du kan selvfølgelig holde inne av/på-knappen på PC-en, men den metoden er ikke naturlig og du får da opp en feilsøkemeny neste gang du starter PC-en. Nei, vi snakker om en naturlig avslutning. På denne siden får du tips om hvordan du kan avslutte Windows på. Noen metoder er raskere enn andre.

Start, Avslutt

Dette er kanskje den vanligste metoden, det vil si å klikke på Avslutt via startknappen. Eventuelt høyreklikke på startknappen og velge Avslutt.

Alt+F4

Hurtigtasten Alt+F4 fungere på alle Windows-versjoner. Du må imidlertid klikke på OK-knappen for å bekrefte valget og dette tar tid.

Shutdown-kommando

Det finnes en innbygd kommando i Windows for å avslutte Windows. Hvis du åpner Kjør-vinduet i Windows (hurtigtast Windows+R), skriver inn følgende kommando, og trykker på Enter-tasten slås PC-en av:

shutdown /s /f /t 0

Du kan gjøre denne prosessen enklere ved å opprette en snarvei på skrivebordet. Det gjør du på følgende måte:

  1. Høyreklikk på skrivebordet i Windows og velg Ny, Snarvei fra menyen.

  2. Skriv følgende i programvinduet.

    %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 0

    Klikk på Neste-knappen for å opprette snarveien.

  3. Skriv inn et beskrivende navn i vinduet, for eksempel Avslutt. Klikk på Fullfør-knappen

  4. PC-en avsluttes når du kjører denne snarveien.

Superfast Shutdown

Dette er den raskeste metoden som kan brukes til å slå av en PC uten at det er unaturlig. Vi har selv prøvd og det tok 5 sekunder. Superfast Shutdown er et gratis program som ordner dette. Dette programmet har kun én oppgave, og det er å avslutte Windows på en raskest mulig måte.

Denne metoden er såpass rask at du får ingen Avslutter-melding på skjermen som du får ved bruk av andre meroder. PC-en går med andre ord i svart på kun 5 sekunder. Selv om avslutningen er rask er dette ikke «unaturlig» avslutning, det vil si du får ikke feilsøkemeny neste gang du slår på PC-en igjen.

Vær klar over at denne metoden ignorerer alle programmer som du eventuelt kjører i bakgrunnen. PC-en slås av hardt og brutalt. Du bør derfor forsikre deg om at du ikke har glemt noen oppgaver som kjører, slik at ikke data går tapt.

Programmets hjemmeside er xp-smoker.com, men installasjonsfilen er av en eller annen grunn fjernet fra siden. Du kan laste ned filen fra ghacks.net. Du pakker opp ZIP-filen og installerer programmet – dette programmet er passordbeskyttet og passordet er ghacks.net. Hvis du kjører shutdown.exe blir PC-en avsluttet i løpet av kun 5 sekunder. Vi har testet Superfast Shutdown med Windows 7 og det fungerer som en drøm – PC-en avsluttes på 5 sekunder! Programmet virker imidlertid ikke med Windows 10.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *