Windows 9 rykker nærmere

Den neste store Windows-lansering nærmer seg, og mye tyder nå på at den faktisk får navnet Windows 9. Det går rykter om at en forhåndsvisning vil være klar allerede denne høsten.

Det store spørsmålet er om Microsoft klarer å redde Windows fra videre kritikk, som Windows 8 har blitt utsatt for. Brukerne har vært spesielt kritiske til et hybrid brukergrensesnitt (Metro og klassisk), og mangel på Start-meny.

Windows 9 logoen lekket?

Microsoft China skal visstnok ha publisert Windows 9 logoen i løpet av det siste døgnet, men denne ble kort tid etter trukket tilbake. Det kinesiske nettstedet cnbeta.com, klarte å ta vare på logoen, og denne ser slik ut:

windows-9-leak

Teksten som følger det aktuelle bildet antyder at Windows 9 skal lanseres i løpet av kort tid, men ingen lanseringsdato er oppgitt.

Windows Technical Preview

Microsoft skal etter planen avsløre det som kalles Windows Technical Preview – dette skal skje mot slutten av september. Denne vil nok ikke være klar for åpen visning før i oktober.

Windows-ekspert Paul Thurrott fra nettstedet winsupersite.com, har allerede tatt en titt på denne forhåndsvisningen, og kan avsløre både nyheter og skjermbilder fra den kommende Windows 9. Mye av denne informasjonen er også basert på informasjon som er blitt lekket på nettet i den siste tiden.

Windows 9 får tilbake Start-menyen, men den blir ikke som den er i Windows 7. Det blir en videreutviklet Start-meny, som blir en kombinasjon av Start-menyen i Windows 7, og som i tillegg har en rekke funksjoner fra menyen fra Windows 8.1. Slik ser den ut:

Bilde: winsupersite.com

Bilde: winsupersite.com

Du skal kunne legge snarveier til Start-menyen, det vil si snarveier til programmer, apper, mapper og kontakter. Venstre siden av Start-menyen vil fungerer akkurat som den fungerer i Windows 7, altså med en liste over apper du brukte sist, pluss et søkevindu. Det nye her er en knapp med ditt brukernavn, og en knapp som gjør det mulig å slå av eller restarte datamaskinen.

Windows 9 leveres med apper for bilder, musikk, a-post, og du kan bruke Windows Store til å laste ned flere, akkurat slik det er i Windows 8.1.

Ifølge Thurrott, vil menyen til høyre, den som på engelsk kalles for «charms», ikke virke i det klassiske grensesnittet. Den vil kun være aktiv i Metro-modus, det vil si berøringsmodus. Den vil altså ikke virke med en datamus.

Forhåndsvisning klar i oktober?

Den neste store Windows-versjonen har fått kodenavnet «Threshold». En forhåndsvisning av denne, en såkalt Windows Technical Preview, vil sannsynligvis være nedlastbar for alle i oktober.

Kilder: ZDNet.com, Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *