Windows 7 på vei ut

windows_7_1

Microsoft har nå bestemt seg for å avslutte generell støtte for Windows 7.

Datoen for dette er satt til tirsdag 13. januar 2015 – etter denne datoen vil altså Microsoft ikke lenger tilby generell støtte for Windows 7.

Ingen dramatikk

Dette kan høres dramatisk ut for mange, men det er ikke det – dette har vært planlagt for lenge siden, og kommer frem i informasjonen om Windows-livssyklusen som du finner på microsoft.com.

Windows 7 blir fortsatt oppdatert

Denne saken har skapt en del forvirring på nettet, i løpet av de siste dagene, på en rekke nettsider som publiserer nyheter.

Problemet ligger i en misforståelse av hva som ligger i begrepet generell støtte («mainstream»-støtte) hos Microsoft.

Dette betyr ikke at Microsoft slutter å legge ut sikkerhetsoppdateringer for Windows 7, men det betyr at Microsoft slutter å videreutvikle Windows 7, og gir ikke lenger gratis kundestøtte for dette produktet.

Windows 7 vil fortsatt få gratis sikkerhetsoppdateringer, i fem år til.

Windows 7 er fortsatt «lagervare»

De fleste av dagens nye PC-er med Windows har Windows 8.1 forhåndsinstallert, men det vil fortsatt være mulig, også etter tirsdag 13. januar 2015, å kjøpe en ny PC med Windows 7 forhåndsinstallert – enkelte forhandlere tilbyr faktisk denne muligheten, og kan også fortsette med dette. Windows 7 har fortsatt ganske populært, med over 50 prosent markesandeler på verdensbasis.

Kilder: Zdnet.com, Pcworld.com, Digi.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *